ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιθανή αλλαγή κατεύθυνσης από την Ινδία

«Οι πρόσφατες αναφορές για δολοφονίες αμάχων στην Μπούκα είναι βαθιά ανησυχητικές», δήλωσε ο Τιρουμούρτι

Kathimerini.gr

Η Ινδία «καταδίκασε απερίφραστα» τη μαζική δολοφονία αμάχων στην Μπούκα, υποστηρίζοντας την έκκληση για ανεξάρτητη έρευνα για τις αναφορές.

Σύμφωνα με το SkyNews, αυτό δείχνει μια μικρή αλλαγή στη ρητορική από την Ινδία, η οποία δεχόταν πιέσεις από τη Δύση να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή, αλλά δεν είχε προχωρήσει τόσο μακριά μέχρι τώρα.

«Οι πρόσφατες αναφορές για δολοφονίες αμάχων στην Μπούκα είναι βαθιά ανησυχητικές», δήλωσε ο Τιρουμούρτι, μόνιμος εκπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΗΕ, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις δολοφονίες και υποστηρίζουμε την έκκληση για ανεξάρτητη έρευνα», πρόσθεσε.

Η Ινδία έχει μέχρι στιγμής απόσχει από την ψηφοφορία επί των ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή και έχει προσπαθήσει να διατηρήσει ισορροπίες με τη Μόσχα ενώ παράλληλα ζητά τον τερματισμό της βίας.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ζήτησε από το Νέο Δελχί «να σκεφτεί πού θέλει να σταθεί όταν γράφονται τα βιβλία της ιστορίας αυτή τη στιγμή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση