ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πούτιν προς Ουκρανό πρόεδρο: «Ευπρόσδεκτος» για συνομιλίες στη Μόσχα ανά πάσα στιγμή

Ο Πούτιν έκανε τα σχόλια αυτά λίγα 24ωρα μετά την «αμφισβήτηση» από τον Ζελένσκι, οποίος ανέφερε πως ακόμη αναμένει συνάντηση με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία

Kathimerini.gr

Μήνυμα ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να φιλοξενήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνομιλίες στη Μόσχα ανά πάσα στιγμή, έστειλε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν έκανε τα σχόλια αυτά λίγα 24ωρα μετά την «αμφισβήτηση» από τον Ζελένσκι, οποίος ανέφερε πως ακόμη αναμένει συνάντηση με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα, η Ρωσία διέταξε την επιστροφή, από την Παρασκευή, των στρατευμάτων της στις μόνιμες βάσεις τους στο εσωτερικό της χώρας ανακοινώνοντας ότι πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «αιφνιδιαστική επιθεώρηση» των δυνάμεων στις νότιες και τις δυτικές περιοχές της, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ενώ στην πρώτη του αντίδραση, το Κίεβο ανέφερε ότι «θα παρακολουθεί την κατάσταση».

Η ανακοίνωση προκάλεσε την απότομη αύξηση της ισοτιμίας του ρουβλίου, έπειτα από εβδομάδες εντάσεων με τη Δύση για τη μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση