ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πούτιν: Θα μιλήσει στην συνάντηση κορυφής για την κλιματική αλλαγή

Θα πραγματοποιηθεί με την μορφή της τηλεδιάσκεψης στις 22 Απριλίου

ΚΥΠΕ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μιλήσει στη συνάντηση κορυφής για την κλιματική αλλαγή, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου Τζό Μπάιντεν, και θα πραγματοποιηθεί με την μορφή της τηλεδιάσκεψης στις 22 Απριλίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο Πούτιν θα παρουσιάσει τις προσεγγίσεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ευρείας διεθνούς συνεργασίας με στόχο την υπέρβαση των αρνητικών επιπτώσεων της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής», δήλωσε το Κρεμλίνο. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρίνισε ότι η ομιλία του Πούτιν θα είναι ζωντανή και όχι μαγνητοσκοπημένη.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Μόσχα μελετάει λεπτομερώς το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ρωσία στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή. Στη διεθνή συνάντηση κορυφής για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 22-23 Απριλίου και η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, έχουν προσκληθεί 40 ηγέτες.

Η συνάντηση θα έχει ως θέμα την συστράτευση των προσπαθειών για την μείωση των εκπομπών των βλαβερών ρύπων στο περιβάλλον. Πρόσφατα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε απευθύνει πρόσκληση στο Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει σε αυτήν τη συνάντηση κορυφής και επιβεβαίωσε την πρόσκληση του κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο στις 13 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση