ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ: Τώρα παραδέχεται πως γνώριζε για υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων

Ο 94χρονος πρώην προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας παραδέχθηκε εν μέρει αυτό για τον οποίο τον κατηγορούν

Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ, παραδέχθηκε τη Δευτέρα πως το 1980, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου, είχε βρεθεί σε σύσκεψη με θέμα τη δράση ιερέα που κατηγορείτο πως κακοποιούσε ανηλίκους.

Με άλλα λόγια, ο 94χρονος πρώην προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας παραδέχθηκε εν μέρει αυτό για τον οποίο τον κατηγορούν, ότι δηλαδή είχε λάβει γνώση καταγγελιών σχετικών με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς την περίοδο που εκείνος ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου από το 1977 έως το 1982 αλλά δεν έδρασε ως όφειλε.

Μέχρι πρότινος, ο ίδιος αρνείτο ότι ήταν παρών σε μια τέτοια σύσκεψη πριν από δεκαετίες. Ωστόσο πλέον το παραδέχεται. Το περιβάλλον του απέδωσε μάλιστα την προηγούμενη άρνησή του σε λάθος που έγινε κατά τη διατύπωση παλαιότερης σχετικής δήλωσης.

Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ κατηγορείται πως είχε αποτύχει να αναλάβει δράση αναφορικά με παλαιότερες υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς στη Γερμανία, την περίοδο που ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με γερμανική έρευνα (που παρουσιάστηκε σήμερα από το δικηγορικό γραφείο Westpfahl Spilker Wastl – WSW), ο 94χρονος σήμερα Βενέδικτος, ή Γιόζεφ Ράτσινγκερ όπως είναι το όνομά του, δεν είχε δράσει στην περίπτωση τεσσάρων υποθέσεων κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς στη Γερμανία την περίοδο που εκείνος ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1970-αρχές δεκαετίας του 1980.

Ο Βενέδικτος κατηγορείται, συγκεκριμένα, πως γνώριζε σε κάποιες περιπτώσεις τι ακριβώς συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες αλλά δεν έδρασε ως όφειλε.

«Είχε ενημερωθεί για όσα συνέβαιναν. Πιστεύουμε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για κακοδιοίκηση (σ.σ. misconduct) σε τέσσερις περιπτώσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Μάρτιν Πους.

Με πληροφορίες από CNN

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση