ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σούνακ: Βοήθεια Βρετανίας προς άλλες χώρες για αποστολή αεροπλάνων στην Ουκρανία

Η Βρετανία αρνείται μέχρι τώρα να στείλει μαχητικά αεροπλάνα όμως ο Σούνακ δήλωσε σήμερα πως θα μπορούσε να βοηθήσει με άλλους τρόπους.

ΑΜΠΕ

Η Βρετανία προσφέρθηκε να βοηθήσει άλλες χώρες που θα ήθελαν, να στείλουν αεροπλάνα στην Ουκρανία τώρα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ο οποίος κάλεσε τους συμμάχους να διατηρήσουν την υποστήριξή τους στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Ο Σούνακ συντάχθηκε με τους προκατόχους του, τον Μπόρις Τζόνσον και τη Λιζ Τρας, παρέχοντας ισχυρή υποστήριξη στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της χορήγησης όπλων και της εκπαίδευσης στρατιωτών.

Η Βρετανία αρνείται μέχρι τώρα να στείλει μαχητικά αεροπλάνα όμως ο Σούνακ δήλωσε σήμερα πως η χώρα θα μπορούσε να βοηθήσει με άλλους τρόπους.

«Όπου άλλες χώρες μπορούν να προμηθεύσουν αεροπλάνα αμέσως, το Ηνωμένο Βασίλειο μετά χαράς θα τις υποστηρίξει να το κάνουν», δήλωσε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης πως οι Δυτικοί σύμμαχοι θα πρέπει να σκεφθούν πώς μπορούν να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα πληρώσει για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας όταν τελειώσει ο πόλεμος και είπε πως η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να αναγνωρίσει ότι απαιτείται ένα νέο πλαίσιο προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια μακροπρόθεσμα.

«Από τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι τις ριψοκίνδυνες πυρηνικές απειλές, από τη Γεωργία μέχρι τη Μολδαβία, η Ρωσία διαπράττει τη μία παραβίαση μετά την άλλη εναντίον χωρών εκτός της συλλογικής ασφάλειας του ΝΑΤΟ», είπε.

«Και η απόκριση της διεθνούς κοινότητας δεν ήταν αρκετά ισχυρή», εκτίμησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση