ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:27
 

Σρι Λάνκα: Αποπομπή του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών για τις επιθέσεις

Πράκτορες των ινδικών υπηρεσιών πληροφοριών είχαν στείλει πολλές προειδοποιήσεις στις αρχές της Σρι Λάνκα

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Μαϊθριπάλα Σιρισένα, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με την κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του Πάσχα, και απέπεμψε τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών ο οποίος τον κατηγόρησε ότι δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή στην ισλαμιστική απειλή, δήλωσε σήμερα επίσημη πηγή.

Πράκτορες των ινδικών υπηρεσιών πληροφοριών είχαν στείλει πολλές προειδοποιήσεις στις αρχές της Σρι Λάνκα για μια εν εξελίξει συνωμοσία, αλλά τόσο ο Σιρισένα όσο και ο πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίγκε είπαν πως δεν είχαν ενημερωθεί για τις προειδοποιήσεις αυτές πριν από τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου, που προκάλεσαν τον θάνατο 258 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 500.

Ο πρόεδρος συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση χθες βράδυ για να εκφράσει την εναντίωσή του στην επιτροπή αυτή, της οποίας ηγούνται σύμμαχοι του Βικρεμεσίνγκε, που είναι πολιτικός αντίπαλος του Σιρισένα.

Υπουργική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πρόεδρος αρνήθηκε να εξουσιοδοτήσει οποιονδήποτε αστυνομικό, στρατιωτικό ή μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών (SIS) να καταθέσει στην επιτροπή αυτή.

Και σήμερα το πρωί, η προεδρία ανακοίνωσε την αποπομπή του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Σισίρα Μέντις που είχε καταγγείλει τον πρόεδρο, ενώπιον της επιτροπής, ότι δεν διοργάνωνε τακτικές συναντήσεις για την κατάσταση ασφαλείας προκειμένου να γίνει μια αποτίμηση ενδεχόμενων απειλών που προέρχονταν από ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των εργασιών της επιτροπής διακόπηκε με εντολή του προέδρου, δήλωσαν επίσημες πηγές.

Ο υφυπουργός Άμυνας και ο αρχηγός της αστυνομίας άφησαν να εννοηθεί πως ο αρχηγός του κράτους, που είναι επίσης υπουργός Άμυνας και υπουργός Εσωτερικών, δεν ακολούθησε τους ισχύοντες κανόνες για τη διαχείριση των αναφορών των υπηρεσιών πληροφοριών, περιλαμβανομένων των προειδοποιήσεων που είχαν ληφθεί για τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, με στόχο εκκλησίες την ώρα της πασχαλινής λειτουργίας και πολυτελή ξενοδοχεία, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X