ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σ. Κυριακίδου: Οι αρχές και οι αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης θα προστατευθούν

«Το να σου ανατεθεί η ηγεσία αυτού του οργανισμού είναι η μεγαλύτερη τιμή και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη ευθύνη», είπε η Επίτροπος Υγείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι αρχές και οι αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης θα τηρηθούν και θα προστατευθούν, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία εξελέγη Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου το 2017. «Η προάσπιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου είναι αρχές και αξίες που θα χρειαστεί να στηρίξουμε και να αναπτύξουμε. Το να σου ανατεθεί η ηγεσία αυτού του οργανισμού, ο οποίος φέρνει κοντά 46 χώρες – μέλη με συνολικό πληθυσμό 675 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι η μεγαλύτερη τιμή και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη ευθύνη», δήλωσε η κα Κυριακίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η Επίτροπος είχε επιλεγεί τον Μάρτιο λόγω της συνολικής προσφοράς της στην προώθηση και εδραίωση των αρχών και αξιών στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου ως μια από τις 75 γυναίκες στην εκστρατεία διαφώτισης για τα επιτεύγματα του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο: «75 γυναίκες - 75 χρόνια Συμβουλίου της Ευρώπης».

Η εκστρατεία εγκαινιάστηκε με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Πανευρωπαϊκού αυτού Οργανισμού ο οποίος αριθμεί 46 χώρες - μέλη. Η κα Κυριακίδου, το 2017 είχε εκλεγεί ως η 30η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), είναι η τέταρτη γυναίκα που κατέκτησε τη θέση στην ιστορία της Συνέλευσης, και η μοναδική Κύπρια εως σήμερα.

Η κα Κυριακίδου έχει επίσης διατελέσει επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ, Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Κοινωνικών Θεμάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Συνέλευσης, Γενική Εισηγήτρια του Οργανισμού για τα Δικαιώματα των Παιδιών και εκπρόσωπος της Συνέλευσης στην Επιτροπή για τη Δημοκρατία μέσω του Δικαίου (Επιτροπή Βενετίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τι αναμένουμε μετά το αεροπορικό ατύχημα στο οποίο έχασε την ζωή του ο Πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραχίμ Ραϊσί
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ