ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Άγκυρα ο Μ. Σχοινάς - Συναντήσεις με Τσαβούσογλου, Σοϊλού και Οκτάι

Αντικείμενο η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας

ΚΥΠΕ

Στην Τουρκία για επαφές με αντικείμενο την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας θα βρίσκεται την Πέμπτη και την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για την τέταρτη στάση του κ. Σχοινά σε μια σειρά επαφών που στόχο έχουν να βάλουν τέλος στην εργαλειοποίηση των μεταναστών από το καθεστώς της Λευκορωσίας και να ενισχύσουν τη συνολική συνεργασία σε θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, ο αντιπρόεδρος Σχοινάς θα μεταφέρει το μήνυμα πως η διαχείριση της μετανάστευσης αποτελεί κοινή ευθύνη και κοινή προτεραιότητα για την ΕΕ και την Τουρκία.

Αργότερα την Πέμπτη ο κ. Σχοινάς θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την Παρασκευή, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι και τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει ακόμα σε συζήτηση την οποία διοργανώνει η διεύθυνση Ευρωπαϊκών θεμάτων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και η εθνική αρχή αρμόδια για τα προγράμματα Erasmus στη χώρα, με θέμα την πρόσβαση της Τουρκίας στα προγράμματα του Ορίζοντα Ευρώπη, στο Erasmus+ και στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτζί και μαθητές από την Τουρκία και άλλες χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση