ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στόλτενμπεργκ από Μόναχο: «Πρέπει να δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να νικήσει»

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο Πούτιν έχει αλλάξει φιλοδοξίες» είπε ο Στόλτενμπεργκ

ΠΗΓΗ: AFP

Οι Δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας απηύθυναν νέα έκκληση σήμερα να δοθεί στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει τη Ρωσία, με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ να προειδοποιεί για τον κίνδυνο να νικήσει η Μόσχα, καθώς πλησιάζει η επέτειος της έναρξης του πολέμου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, που διεξάγεται στο Μόναχο της Γερμανίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτίμησε πως δεν υπάρχει «καμία ένδειξη που να δείχνει» πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν «άλλαξε φιλοδοξίες».

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης, είναι απαραίτητο να «δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει και να επιβιώσει ως ανεξάρτητο κυρίαρχο έθνος στην Ευρώπη», ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της Ατλαντικής συμμαχίας.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όλων είναι ο Πούτιν να νικήσει

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όλων είναι ο Πούτιν να νικήσει. Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία, το μήνυμα για εκείνον και για άλλους αυταρχικούς ηγέτες θα είναι πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν», προειδοποίησε.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, της ρωσικής εισβολής, καμία ένδειξη χαλάρωσης δεν είναι ορατή. Οι μάχες έχουν προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θύματα στα δύο στρατόπεδα και το ΝΑΤΟ φοβάται μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας της Μόσχας προσεχώς.

Το Κρεμλίνο κινητοποιεί «εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα», και προμηθεύεται «περισσότερα όπλα από αυταρχικές χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα», υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επρόκειτο επίσης να καλέσει τη Δύση «να μην κάνει το ίδιο λάθος με την Κίνα» που έκανε με τη Ρωσία, η οποία δημιούργησε δεσμούς ενεργειακής εξάρτησης με την Ευρώπη, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που είχαν διαβιβάσει στο AFP συνεργάτες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: AFP

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση