ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:43
 

Στρατεύματα σε στάδιο κοντά στο Χονγκ Κονγκ συγκεντρώνει η Κίνα (φωτος)

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Σενζέν είναι γεμάτες από χιλιάδες άνδρες της Ένοπλης Κινεζικής Αστυνομίας

Newsroom Κ, Αθήνα

Υστερα από μήνες σεναρίων ότι το Πεκίνο ίσως καταφύγει στην ισχύ των όπλων προκειμένου να παρέμβει κατά των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, η θέα της συγκέντρωσης στρατιωτικού τύπου οχημάτων στην μεθοριακή πόλη Σενζέν της Κίνας, έρχεται να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους πολλών στην περιοχή, σημειώνουν οι Financial Times.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Σενζέν είναι πλέον γεμάτες από χιλιάδες άνδρες της Ένοπλης Κινεζικής Αστυνομίας (PAP), μίας ειδικής μονάδας που έχει αρμοδιότητα τη συντριβή εσωτερικών αναταραχών και βίαιων διαδηλώσεων.

«Έφτασαν εδώ πριν από μία εβδομάδα εξαιτίας του χάους που υπάρχει στο Χονγκ Κονγκ» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ένας από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του αθλητικού κέντρου, υπό τον όρο της ανωνυμίας ώστε να μη χάσει τη δουλειά του.

«Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες εδώ μέσα και δεν μας αφήνουν καν να μπούμε για να καθαρίσουμε», πρόσθεσε.

Επίσημη επιβεβαίωση ώση από κινεζικής πλευράς του λόγου συγκέντρωσης στρατιωτικού προσωπικού στα σύνορα του Χονγκ Κονγκ δεν έχει υπάρξει, σημειώνουν οι Financial Times με τις Αρχές να έχουν δηλώσει νωρίτερα ότι μια προηγούμενη άσκηση είχε να κάνει με τις προετοιμασίες της εθνικής εορτής της Κίνας την 1η Οκτωβρίου.

Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει από τις αρχές του Ιουνίου σφοδρό κύμα διαδηλώσεων, πολλές από τις οποίες καταλήγουν σε συγκρούσεις.

Οι κινητοποιήσεις πυροδοτήθηκαν από σχέδιο νόμου της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ που προέβλεπε να επιτρέπεται η έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, η ψήφιση του οποίου ανεστάλη. Τα αιτήματα των διαδηλωτών διευρύνθηκαν στη συνέχεια και πλέον αξιώνουν, πέραν της οριστικής εγκατάλειψης αυτού του αμφιλεγόμενου σχεδίου νόμου, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ να εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία.

Το κίνημα αυτό διαμαρτυρίας συνιστά για τις αρχές του Χονγκ Κονγκ και το Πεκίνο τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα μετά την παράδοση της κυριαρχίας του το 1997 από το Λονδίνο στο Πεκίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X