ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ταϊβάν: Χωρίς κρούσμα κορωνοϊού εδώ και ένα μήνα

Η Ταϊβάν έχει δεχθεί τους επαίνους υγειονομικών αρχών για τον τρόπο που αντιμετώπισε την επιδημία του COVID-19,

Kathimerini.gr

Κανένα νέο κρούσμα του κορωνοϊού δεν καταγράφηκε σήμερα στην Ταϊβάν για πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα, μία ακόμη απόδειξη ότι τα έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης που υιοθέτησε η χώρα αποφέρουν καρπούς.

Η Ταϊβάν έχει δεχθεί τους επαίνους υγειονομικών αρχών για τον τρόπο που αντιμετώπισε την επιδημία του COVID-19, περιλαμβανομένης της έναρξης ελέγχων στους επιβάτες που έφταναν στο έδαφός της από την Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η επιδημία, ήδη από τις 31 Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής στην Ταϊβάν έχουν καταγραφεί 393 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έξι θάνατοι. Τα εισαγόμενα κρούσματα ήταν 338.

«Φυσικά ελπίζουμε να έχει περάσει», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Τσεν Σιχ- τσουνγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφερόμενος στην επιδημία στο νησί. «Όμως πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Φυσικά είμαστε χαρούμενοι που δεν υπήρξαν νέα κρούσματα σήμερα».

Ο Τσεν εξήγησε ότι η τελευταία φορά που η Ταϊβάν δεν κατέγραψε καθόλου κρούσματα στη διάρκεια μίας ημέρας ήταν στις 9 Μαρτίου. Ωστόσο μετά παρατηρήθηκε άνοδος των κρουσμάτων, κυρίως από ανθρώπους που επέστρεφαν στη χώρα από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Εξάλλου παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί, ανάμεσά τους και η επιβολή καραντίνας 14 ημερών για όσους επιστρέφουν στην Ταϊβάν.

Η χώρα δεν επέβαλε καθολική καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας και η καθημερινότητα των κατοίκων παρέμεινε λίγο πολύ ίδια, αν και η κυβέρνηση συνέστησε να τηρείται η κοινωνική απόσταση και προέτρεψε τους πολίτες να φορούν μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση