ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:49
 

Σε σήριαλ εξελίσσεται το εγχείρημα Πουτζντεμόν

Στην φυλακή 8 πρώην υπουργοί της Καταλωνίας

Newsroom K

Ο Ισπανός δικαστής δεν θα εκδώσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά του Καταλανού ηγέτη, Κάρλες Πουτζντεμόν μετά και το αίτημα που κατέθεσε η Μαδρίτη ισπανός εισαγγελέας είχε προτείνει την έκδοση του εντάλματος σε βάρος του καθώς αρνήθηκε να παρουσιαστεί όπως όφειλε στο δικαστήριο .

Προφυλάκιση 8 πρώην υπουργών

Παράλληλα, με το Ευρωπαϊκό ένταλμα που εκκρεμεί για τον Καταλανό ηγέτη, ο Ισπανός δικαστής αποφάσισε σήμερα την προφυλάκιση οκτώ εκ των εννέα υπουργών της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης σε βάρος των οποίων διεξάγεται έρευνα με την κατηγορία της «στάσης» και της «εξέγερσης» λόγω της ανακήρυξης της «ανεξαρτησίας» της ισπανικής περιφέρειας την προηγούμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η ισπανική εισαγγελία είχε ζητήσει να προφυλακτιστούν οκτώ από τα εννέα μέλη της περιφερειακής κυβέρνησης και να τεθούν υπό προσωρινή κράτηση ο πρώην αντιπρόεδρος Οριόλ Ζουνκέρας και επτά από τους οκτώ συμβούλους (υπουργούς) που εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστή στη Μαδρίτη.
Για τον όγδοο, τον Σάντι Βίλα, πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ. Ο Βίλα είχε παραιτηθεί μία ημέρα πριν από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας, στις 27 Οκτωβρίου. Ήταν επίσης ο μόνος που απάντησε σήμερα στις ερωτήσεις του δικαστή.

Αναμένονται δικαστικές μάχες

Από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ο Πουτζντεμόν, ο Βέλγος δικηγόρος του, Πολ Μπέκερτ, δήλωσε ότι ο πελάτης δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα διότι «το κλίμα δεν είναι καλό και είναι καλύτερα να κρατήσει αποστάσεις». «Ο Πουτζντεμόν έχει την πρόθεση να συνεργασθεί με την ισπανική και τη βελγική δικαιοσύνη, αν του ζητηθεί», διευκρίνισε.

Εφόσον εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και ο Πουτζντεμόν παραμείνει στο Βέλγιο, την υπόθεση θα αναλάβει Βέλγος δικαστής που θα έχει στη διάθεσή του 60 ημέρες για να εξετάσει το αίτημα της Μαδρίτης.

Από τις Βρυξέλλες, ο Πουτζντεμόν κατήγγειλε άλλωστε μια «πολιτική δίκη», εξηγώντας την άρνησή του να ανταποκριθεί στην κλήτευση του δικαστηρίου.Όσον αφορά τώρα τους πρώην υπουργούς που τον συνόδευσαν στο Βέλγιο, εξήγησε ότι ορισμένοι θα επιστρέψουν στην Ισπανία αλλά άλλοι θα παραμείνουν στο Βέλγιο «για να καταγγείλουν ενώπιον της διεθνούς κοινότητας αυτήν την πολιτική δίκη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X