ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τούρκος Υπουργός: Δεν υπάρχει σοβαρή ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα

Τέσσερα θαλάσσια οχήματα με ειδικό εξοπλισμό πραγματοποίησαν δραστηριότητες έρευνας και παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ρύπανσης

ΚΥΠΕ

''Δεν υπάρχει σοβαρή ρύπανση στις ακτές της Τουρκίας ή της ‘τδβκ’ προς το παρόν”, δήλώνει με γραπτή ανακοίνωσή του ο Τούρκος Υπουργός Συγκοινωνιών Αντίλ Καραϊσμαϊλογλου , ωστόσο προσθέτει ότι “όσον αφορά τα πολύ μικρά σωματίδια δεν είναι δυνατόν να τα συλλέξουμε μαζί με στοιχεία θάλασσας”.

“Τα σωματίδια που παρατηρήθηκαν χθες στην ακτή Σαμαντάγ (της Τουρκίας) τα οποία είναι απίθανο να συλλεχθούν στη θάλασσα, καθαρίζονται υπό τον συντονισμό της νομαρχίας μας στην Αντιόχεια. Μικρή ρύπανση που μπορεί να πλήξει την παραλία θα καθαριστεί επίσης από τις αρμόδιες μονάδες”, αναφέρει.

Ο Τούρκος Υπουργός αναφέρει επίσης ότι 4 θαλάσσια οχήματα που αναπτύχθηκαν στην περιοχή Σαμαντάγ πραγματοποίησαν δραστηριότητες έρευνας και παρέμβασης στην επιφάνεια της θάλασσας στις παραλίες της Αντιοχείας με ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό οι δορυφορικές εικόνες της ρύπανσης αναλύθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων. “Θεωρείται ότι μπορεί να υπάρχουν κατά μέσο όρο 230 κυβικά μέτρα ρύπανσης που επιπλέουν σε κατακερματισμένη μορφή σε μια περιοχή περίπου 800-1000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτουν τις θαλάσσιες περιοχές της Συρίας, της ‘τδβκ’ και της χώρας μας. Η ρύπανση στη θάλασσα αυξάνεται, ειδικά ως αποτέλεσμα της εξάτμισης και των βροχοπτώσεων”, αναφέρει ο Τούρκος Υπουργός.


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση