ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χαμάς και Φατάχ θέτουν ως στόχο την παλαιστινιακή «ενότητα» υπό την ομπρέλα της PLO

Στελέχη των παλαιστινιακών παρατάξεων είχαν συνάντηση χθες στη Μόσχα

Παλαιστινιακές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων Χαμάς και Φάταχ, ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεσή τους να δρομολογήσουν συνομιλίες προκειμένου να «ενώσουν» τη φωνή τους υπό τη σημαία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Στελέχη της Χαμάς, του Ισλαμικού Τζιχάντ, της Φάταχ (η οποία είχε συγκρουστεί με τη Χαμάς τα περασμένα χρόνια) και άλλων παλαιστινιακών ομάδων βρέθηκαν χθες στη Μόσχα για συνομιλίες.

Λίγο πριν από αυτήν τη συνάντηση, η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής υπό τη Φάταχ που εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, υπέβαλε την παραίτησή της, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν προσωπικότητες από διαφορετικές τάσεις μετά το τέλος του πολέμου στη Γάζα, όπως εκτιμούν αναλυτές.

Κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα, οι παλαιστινιακές παρατάξεις συμφώνησαν να προχωρήσουν «σε διάλογο προκειμένου να επιτευχθεί συνολική εθνική ενότητα που θα περιλαμβάνει όλες τις παλαιστινιακές δυνάμεις και παρατάξεις στο πλαίσιο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις από πολλές δυτικές χώρες και όπως έχουν σήμερα τα πράγματα δεν συμμετέχουν στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) στην οποία είχαν μάλιστα ασκήσει σκληρή κριτική. Από την πλευρά της ωστόσο, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης αναγνωρίζεται διεθνώς ως εκπρόσωπος των Παλαιστινίων των παλαιστινιακών εδαφών και της διασποράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ρωσία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση