ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάρβαρντ: Νέο δικαστικό εμπόδιο στο «μπλόκο» Τραμπ για ξένους φοιτητές

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασης να εμποδίσει τους ξένους φοιτητές να εγγράφονται στο Χάρβαρντ, μέτρο που χαρακτηρίστηκε παράνομο από το εν λόγω αμερικανικό πανεπιστήμιο

Μια δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε ότι θα εκδώσει διαταγή για να εμποδίσει την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει την απαγόρευση των ξένων φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασης να εμποδίσει τους ξένους φοιτητές να εγγράφονται στο Χάρβαρντ, μέτρο που χαρακτηρίστηκε παράνομο από το εν λόγω αμερικανικό πανεπιστήμιο.

«Γιατί το Χάρβαρντ δεν λέει ότι σχεδόν 31% των φοιτητών του έρχονται από ξένες χώρες, και εντούτοις αυτές οι χώρες, μερικές από τις οποίες δεν είναι καθόλου φιλικές έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν πληρώνουν τίποτα για την εκπαίδευση των φοιτητών τους ούτε έχουν την πρόθεση να το κάνουν», έγραψε την Κυριακή ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social, της οποίας είναι ιδιοκτήτης.

«Θέλουμε να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι φοιτητές, αίτημα εύλογο εφόσον δίνουμε στο Χάρβαρντ δισεκατομμύρια δολάρια, όμως το Χάρβαρντ δεν είναι πραγματικά διαφανές», πρόσθεσε καλώντας το πανεπιστήμιο «να πάψει να ζητάει» χρήματα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Χάρβαρντ, το οποίο κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και έχει βγάλει 162 νομπελίστες, υποδέχεται φέτος περίπου 6.700 «διεθνείς φοιτητές», το 27% του συνόλου των φοιτητών του. Πρόκειται για φοιτητές τους οποίους χρεώνει με δεκάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο για δίδακτρα.

Το Χάρβαρντ είναι το πιο πλούσιο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς διαθέτει ένα κληροδότημα που το 2024 υπολογιζόταν σε 53,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ήδη καταργήσει επιδοτήσεις για το πανεπιστήμιο άνω των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που οδήγησε στο να σταματήσουν ορισμένα ερευνητικά προγράμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η Αγκυρα διαμηνύει πως δεν είναι απολύτως ικανοποιημένη με τον κανονισμό SAFE - Ζητεί ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις τουρκικές ...
Του Μανώλη Κωστίδη
 |  ΚΟΣΜΟΣ