ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεπέρασαν τις 55.000 οι νεκροί από COVID-19 στο Ην. Βασίλειο

Ο απολογισμός αυτός βασίζεται στα στοιχεία που εκδίδει κάθε Τρίτη το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) για τους θανάτους από τον ιό σε Αγγλία και Ουαλία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε 55.398 υπολογίζονται με βάση την εβδομαδιαία καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο απολογισμός αυτός βασίζεται στα στοιχεία που εκδίδει κάθε Τρίτη το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) για τους θανάτους από τον ιό σε Αγγλία και Ουαλία.

Συγκεκριμένα, με βάση τα σημερινά στοιχεία από το ONS έχουν μετρηθεί 50.143 θάνατοι στην Αγγλία και στην Ουαλία έως και τις 26 Ιουνίου.

Το πρακτορείο προσθέτει στον απολογισμό αυτό τα στοιχεία από τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και μεταγενέστερους θανάτους.

Σημειώνεται ότι τα χθεσινά επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας ανέφεραν 44.236 θανάτους. Η απόκλιση περίπου 11.000 θανάτων οφείλεται στη διαφορετική μέθοδο καταμέτρησης.

Το ONS βασίζεται στα πιστοποιητικά που αναγράφουν ως αιτία θανάτου την COVID-19 ακόμα και χωρίς να είχε γίνει διαγνωστικό τεστ στον ασθενή, ενώ το Υπουργείο Υγείας υπολογίζει στη συνολική καταμέτρηση μόνο τους θανάτους ασθενών που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Το ONS αναφέρει ακόμα ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό στους οίκους ευγηρίας σε Αγγλία και Ουαλία έως και τις 26 Ιουνίου ήταν 14.843, αν και πιο στοχευμένη μελέτη την περασμένη εβδομάδα ανέβαζε τον αριθμό των ηλικιωμένων που κατέληξαν λόγω του ιού σε αυτές τις δομές κοινωνικής περίθαλψης σε 19.394.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί πάνω από 65.000 θάνατοι από όλα τα αίτια περισσότεροι από το μέσο όρο θανάτων για την αντίστοιχη περίοδο την προηγούμενη πενταετία.

Κατά τους περισσότερους ειδικούς, και σύμφωνα με τη βρετανική Κυβέρνηση, αυτοί οι λεγόμενοι «πλεονάζοντες» θάνατοι είναι η ασφαλέστερη μέθοδος σύγκρισης του αντικτύπου της πανδημίας ανά χώρα.

Πάντως την εβδομάδα έως και τις 26 Ιουνίου οι θάνατοι από όλα τα αιτία στην Αγγλία και την Ουαλία ήταν λιγότεροι του μέσου όρου της προηγούμενης πενταετίας για την αντίστοιχη εβδομάδα. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που συμβαίνει αυτό, γεγονός που επιβεβαιώνει την πτωτική τάση των θανάτων εν μέσω πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση