ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζελένσκι: «Σταθεροποίηση» της κατάστασης στο Χάρκοβο

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως 10 χιλιόμετρα σε περιοχή του Χαρκόβου

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως 10 χιλιόμετρα σε περιοχή του Χαρκόβου αλλά η κατάσταση σήμερα «έχει σταθεροποιηθεί», αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ουκρανικό δίκτυο.

«Σήμερα, οι αμυντικές μας δυνάμεις σταθεροποίησαν τους Ρώσους στις θέσεις που βρίσκονται τώρα. Το βαθύτερο σημείο της προώθησής τους είναι τα 10 χιλιόμετρα», δήλωσε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους.

Οι Ρώσοι «ετοιμάζουν νέα προέλαση»

Χθες Πέμπτη, ο εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων, Ναζάρ Βολόχιν, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός «εξακολουθεί να προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για νέα προέλαση».

Από την πλευρά του, ο δημοφιλής Ουκρανός στρατιωτικός μπλόγκερ Γιούρι Μπουτούσοφ δήλωσε χθες ότι «η ρωσική επίθεση στη βόρεια επαρχία του Χαρκόβου έχει ουσιαστικά ανασχεθεί».

«Οι ρωσικές ομάδες επίθεσης έχουν υποστεί απώλειες, όμως ακόμη δεν έχουν εξουδετερωθεί και οι μάχες συνεχίζονται», πρόσθεσε στο Facebook αργά χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη του Χαρκόβου, τον Oλεχ Σινεχούμποφ, περίπου 8.779 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, ενώ περίπου 15 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση