ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οκταήμερη κράτηση για το φονικό στην Αγία Νάπα σε 30χρονο

Διάταγμα απο το επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον του 30χρονου από την Λευκωσία

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 30χρονου από τη Λευκωσία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, κλοπής, εμπρησμού και συνέργεια μετά τη διάπραξη.
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από τις 8 Μαΐου μέχρι τις 27 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα και τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης το βράδυ της 23ης Ιουνίου, ενώ οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης 51 ετών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του Σκεύη 39 ετών με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ο Γεώργιος Χαραλάμπους 37 ετών, δειπνούσαν σε εστιατόριο στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, δύο άγνωστα πρόσωπα επιτέθηκαν πυροβολώντας με πιστόλια και αυτόματα όπλα, σκοτώνοντας τους τρεις και τραυματίζοντας σοβαρά τον τέταρτο και ένα άλλο άτομο που βρισκόταν σε άλλο τραπέζι μαζί με άνδρα από τη Σερβία.

Πρόσθεσε ότι ένας από τους δράστες ο Jani Vogli 41 ετών από την Αλβανία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ένα άτομο απομακρύνθηκε από τη σκηνή με αυτοκίνητο που οδηγούσε άλλο πρόσωπο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων. Γύρω στις μία τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου εντοπίστηκε σε χωράφι στην Αγία Νάπα ένα αυτοκίνητο να καίγεται και μέσα σ’ αυτό βρέθηκε από την Αστυνομία ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο που πιστεύεται ότι ενέχεται στην υπόθεση των φόνων. Από εξετάσεις της Αστυνομίας διεφάνη ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τη Λευκωσία μεταξύ 19 – 20 Ιουνίου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Aleks Burreli από την Αλβανία, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκε και καταζητείται.
 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση συνολικά έξι άτομα, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι στις 14 Ιουλίου 2016 παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 5 Σεπτεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης χθες λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι σε διαμέρισμα στην Εγκωμη υπήρχε μοτοσικλέτα και οπλισμός τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ή επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από τους δράστες της υπόθεσης.
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, σύμφωνα με την πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία, λίγες μέρες πριν τη σύλληψη ενός από τους έξι συλληφθέντες, ο ύποπτος του έδωσε μοτοσικλέτα την οποία πιθανόν να χρησιμοποίησε για την διαφυγή του καταζητούμενου Aleks Burreli.

Επίσης μετά την σύλληψη των έξι υπόπτων για την υπόθεση, ένας από αυτούς έδωσε οδηγίες στον 30χρονο να απομακρύνει αμέσως τη μοτοσικλέτα και τον οπλισμό από την αποθήκη του διαμερίσματος του και να κρύψει σε άλλο σημείο.

Με δικαστικό ένταλμα έρευνας η Αστυνομία μετέβη χθες στο διαμέρισμα του 30χρονου στην Εγκωμη, όπου δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο. Ωστόσο στην αποθήκη του διαμερίσματος που βρίσκεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας εντοπίστηκε μία μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ και δίπλα της υπήρχε ένα αυτόματο όπλο τυλιγμένο σε νάιλον σακούλια.

Σε άλλη τσάντα εντοπίστηκε αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και ένα κινητό τηλέφωνο και η Αστυνομία συνέλαβε τον 30χρονο για αυτόφωρο αδίκημα. Εκτός από τα ανευρεθέντα η Αστυνομία παρέλαβε και άλλα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα καταγγέλθηκε  στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού ότι κλάπηκε την ίδια μέρα.

Όταν επιστήθηκε στον ύποπτο η προσοχή του στο νόμο, απάντησε στους αστυνομικούς ότι «εν έχω καμιά σχέση με τούτα ούλλα».

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί περίπου 320 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες περίπου 40 καταθέσεις από το οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και από άτομα που διαμένουν στη περιοχή Λευκωσίας.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του υπόπτου διάταγμα οκταήμερης κράτησης του.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος μεταφέρθηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση