ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:42
 

Ανώτατο: Με πρακτικά απαντά στον Γ. Εισαγγελέα

Στην ανακοίνωσή του δεν κάνει καμία αναφορά σε σχέση με τις καταγγελίες για τον Πρόεδρο του Ανωτάτου, Μύρωνα Νικολάτο.

Newsroom K

Ανακοίνωσή εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο μετά τις σημερινές τοποθετήσεις του Γενικού Εισαγγελέα για τις καταγγελίες του αδελφού του Νίκου Κληρίδη, που αναστάτωσαν τον δικαστικό και δικηγορικό κόσμο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, χωρίς να κάνει καμία αναφορά για τον Πρόεδρο του Ανωτάτου, Μύρωνα Νικολάτο, σημειώνει ότι εξετάζει με προσοχή την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, στέκεται στην υπόθεση Nicholas v. Cyprus και τονίζει ότι «κανένας από τους παράγοντες και κανένα από τα στοιχεία που τέθηκαν στην απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Nicholas v. Cyprus δεν εξετάστηκαν ή αξιολογήθηκαν από το Δικαστήριο»

Για τους ισχυρισμούς με την υπόθεση Ηλιάδη, σημειώνει ότι «η πολυσέλιδη και αιτιολογημένη απόφαση της πλειοψηφίας ομιλεί αφ’ εαυτής», προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Το Ανώτατο Δικαστήριο, έχοντας εξετάσει με προσοχή τη σημερινή ανακοίνωση του έντιμου Γενικού Εισαγγελέα, περιορίζεται, στο παρόν στάδιο, να σημειώσει τα ακόλουθα:

Σε σχέση με την έφεση αρ. 423/17 και τη θέση ότι κανένας από τους παράγοντες και κανένα από τα στοιχεία που τέθηκαν στην απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Nicholas v. Cyprus δεν εξετάστηκαν ή αξιολογήθηκαν από το Δικαστήριο, αντί άλλων σχολίων, παρατίθεται αυτούσιο το σχετικό πρακτικό ημερομηνίας 11 Ιανουαρίου, 2018, όπου τον Γενικό Εισαγγελέα εκπροσωπούσε η κα Π. Ευθυβούλου:

«ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΝΑΘΑΝΑΗΛ, Δ.): Αντιλαμβανόμαστε ότι έχει επιδοθεί σε όλους τώρα και είναι όλοι παρόντες.
Ευθυβούλου: Αντιλαμβάνομαι ναι και εκπροσωπούνται όλοι οι εφεσίβλητοι.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΝΑΘΑΝΑΗΛ, Δ.): Θα θέλαμε να θέσουμε το ζήτημα κατά πόσο η έφεση έχει αντικείμενο το οποίο δεν θέλουμε να μας το αναπτύξετε τώρα.
Ευθυβούλου: Έχω οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα να θέσω υπόψη σας και με μοναδικό σκοπό την προστασία της απονομής της δικαιοσύνης και της διαδικασίας την πολύ πρόσφατη απόφαση που εκδόθηκε από το ΕΔΑΔ Χαράλαμπος Νίκολα ν. Δημοκρατίας, με την οποία έχει καταδικαστεί η Κυπριακή Δημοκρατία για σκοπό αποκάλυψης καθηκόντως των οποιωνδήποτε σχέσεων ενδεχομένως να προκύπτουν και το ίδιο το Δικαστήριό σας να θέσει εκείνους τους παράγοντες που τίθενται για σκοπό και μόνο της προστασίας της ίδιας της διαδικασίας. Έχω ενημερωθεί ότι έχει ενημερωθεί το Ανώτατο Δικαστήριο με τα σχετικά Σημειώματα και επειδή υπάρχει επιτακτική ανάγκη μιας τοποθέτησης αποκάλυψης είναι για αυτό που τίθεται ενώπιον σας σε αυτό το πρώτο, πρώτο στάδιο.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΝΑΘΑΝΑΗΛ, Δ.): Ζητάτε κάτι;
Ευθυβούλου: Όχι.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΝΑΘΑΝΑΗΛ, Δ.): Η θυγατέρα μου εργάζεται στο γραφείο του κ. Πολυβίου. Αυτό είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα δικό σας ή οποιουδήποτε διαδίκου σύμφωνα με πάγια νομολογία εάν ζητά κάποιος την εξαίρεση Δικαστή να το ζητήσει και να αναφέρει τους λόγους.
Ευθυβούλου: Δεν είναι αυτός ο σκοπός.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΠΑΡΠΑΡΙΝΟΣ, Δ.): Το ίδιο ισχύει και για εμένα. Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, η θυγατέρα μου εργάζεται στο γραφείο του κ. Πολυβίου.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΛΙΑΤΣΟΣ, Δ.): Αναφέρω και εγώ από την πλευρά μου ότι η σύζυγό μου εργάζεται για πολλά χρόνια στο γραφείο του κ. Χρ. Τριανταφυλλίδη.
Ευθυβούλου: Θεωρώ ότι με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση υπάρχει ήδη επιτακτική αποκάλυψη σε αυτό το πρώτο στάδιο.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΝΑΘΑΝΑΗΛ, Δ.): Είναι συζητήσιμο το θέμα, έχω και διατηρώ τις απόψεις μου για τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά για σκοπούς της παρούσας διαδικασίας όπως το θέτετε, δεν υπάρχει πλέον ζήτημα.

Ας σημειωθεί ότι η απόφαση Nicholas είχε εκδοθεί μόλις δύο μέρες προηγουμένως και ότι, κατά την αμέσως επόμενη δικάσιμο, ημερομηνίας 2 Μαρτίου 2018, εμφανίστηκε ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος αγόρευσε πλέον επί της ουσίας, χωρίς να εγείρει οποιοδήποτε ζήτημα σε σχέση με μη εφαρμογή των κριτηρίων της υπόθεσης Nicholas για εξαίρεση Δικαστών.

Σε ό,τι αφορά στους ισχυρισμούς αναφορικά με την υπόθεση Ηλιάδη, η πολυσέλιδη και αιτιολογημένη απόφαση της πλειοψηφίας ομιλεί αφ’ εαυτής.
Τα πιο πάνω προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, επί του παρόντος.»

ΣΧΟΛΙΑ

Δοξάστε τους!! Είχαν το θράσος να αποκαλύψουν τα πρακτικά της δίκης νομίζοντας ότι τους δικαιώνει! Με θυγατέρες και συζύγους στο ένα δικηγορικό γραφείο που εξετάζουν υπόθεση και δεν είδαν πρόβλημα… Και να ζητούν και εξηγήσεις από τους δικηγόρους τις εισαγγελίας γιατί θέτουν τέτοιο θέμα. Αχ Κύπρος, νήσος της διαφθοράς και των δολοπλοκιών! Της οικογενειοκρατίας και κουμπαροκρατίας. Πάει στον κάλαθο των άχρηστων και η Δικαιοσύνη. Ξυπνάτε πρόβατα. Ζητήστε την παραίτηση όλων. Τώρα!

Yiannos
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X