ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
 

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις εταιρείες λεωφορείων

Συνάντηση της Υπουργού Μεταφορών με τις συντεχνίες για επίλυση του θέματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου ζητούν με επιστολή τους οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, για να συζητήσουν το θέμα της έγκαιρης πληρωμής μισθών και ωφελημάτων στους εργαζόμενους στις εταιρείες λεωφορείων.

Στην επιστολή τους οι δύο συντεχνίες αναφέρουν ότι «είναι για πολλοστή φορά που εταιρεία Λεωφορείων στο τέλος του μήνα δεν κατέβαλε τους μισθούς των εργαζομένων. Η τελευταία περίπτωση αφορά την εταιρεία «Ζήνων» που δεν πλήρωσε κανονικά στο τέλος του μήνα Ιουνίου τους μισθούς των εργαζομένων της».

Προσθέτει πως «μέχρι σήμερα μας έχουν δοθεί αρκετές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα που στο τέλος δεν υλοποιούνται» και σημειώνει ότι επειδή το Υπουργείο Μεταφορών «καλύπτει κανονικά τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς τις εταιρείες, ζητούμε όπως έχουμε άμεσα και πριν το τέλος Ιουλίου συνάντηση για την εξεύρεση ρυθμίσεων, ώστε να μην μένουν εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι στις επιβατικές μεταφορές σε σχέση με όλες τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι τους οι εργοδότες τους. Είτε αυτές αφορούν μισθούς, είτε φιλοδωρήματα, είτε τις αποκοπές που γίνονται από τους μισθούς τους για τα Ταμεία Προνοίας ή για άλλα ταμεία και δικαιώματα».

Αυτό συνεχίζει η επιστολή «είναι απαραίτητο γιατί δεν πρέπει με τη λήξη της 10ετούς σύμβασης αυτών των εταιρειών, στις αρχές Ιουλίου του 2020, να μείνουν οποιοιδήποτε εργαζόμενοι εκτεθειμένοι, εφόσον αμέσως μετά, ίσως δεν θα υφίστανται κάποιες από αυτές τις εταιρείες. Σε τέτοια περίπτωση» αναφέρουν οι δύο Συντεχνίες δηλώνουν πως «θα απαιτήσουμε τυχόν οφειλές από το Υπουργείο Μεταφορών».

Οι δύο συντεχνίες αναμένουν συνάντηση με την κα. Αναστασιάδου «το συντομότερο δυνατό για να δώσουμε περισσότερες εξηγήσεις για τις θέσεις τους» στο συγκεκριμένο θέμα.

Την επιστολή προς την Υπουργό Μεταφορών υπογράφουν ο Αθως Ελευθερίου Γενικός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ο Χαράλαμπος Αυγουστή Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Το Λονδίνο απειλεί με απόσυρση από τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

«Προφανώς, η "μεγαλομανία" είναι έμφυτη σε Ηγέτες με Τούρκικη καταγωγή!!»
YIANNOULIS  |  10:55

Καρναβάλι Πάτρας: Φυλάκιση έως 2 έτη για όσους δεν πειθαρχήσουν στην ματαίωση

«Κοντός ψαλμός ..... Αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά, για παραβάτες Κρατικών οδηγιών!!!!»
YIANNOULIS  |  10:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία οι νησιώτες

«Δυστυχως, οσο και αν ακουγεται ρατσιστικο, σε πολυ λιγο θα αρχισουν και φονικες επιθεσεις εναντιων ολων ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  05:15

Περδίκης: Η Επιτροπή Ελέγχου δεν κατέληξε να ζητήσει τη λίστα Γιωρκάτζη

«Είστε Ένα Μάτσο Καρναβάλια Υποκριτές »
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ  |  22:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Την Παρασκευή, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές, το απόγευµα και το βράδυ.

Στους 18 βαθμούς η θερμοκρασία

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό, πιθανό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή οµίχλη ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X