ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστυνομία: Προειδοποιήσεις προς επιχειρηματίες κέντρων εστίασης

Το περασμένο τριήμερο, σε σύνολο 1934 ελέγχων σε υποστατικά σε όλη την Κύπρο, εντοπίστηκαν 32 παραβάσεις

Newsroom K

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή σε επιχειρηματίες υπηρεσιών εστίασης και υπογραμμίζει την ευθύνη αλλά και την υποχρέωση που έχουν για πλήρη συμμόρφωση στο τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για τους όρους λειτουργίας τους.

Το περασμένο τριήμερο, σε σύνολο 1934 ελέγχων σε υποστατικά σε όλη την Κύπρο, έχουν εντοπιστεί 32 παραβάσεις και έγιναν ισάριθμες καταγγελίες. Υπενθυμίζονται σε όλους, επιχειρηματίες και κοινό, οι ρητές πρόνοιες για τους χώρους και τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών τους. Συγκεκριμένα:

«Επιτρέπεται η λειτουργία υπηρεσίας εστίασης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων τις πιο κάτω επιχειρήσεις, υπό τους όρους που καθορίζονται κατωτέρω και τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

-Εστιατόρια
-Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα
-Ταβέρνες
-Καφετέριες
-Πιτσαρίες
-Μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ,
-Καφενεία, και
-Κυλικεία η/και χώρους εστίασης αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων και συλλόγων. Οι υπηρεσίες προς το κοινό στις ανωτέρω επιχειρήσεις παρέχονται υπό τους ακόλουθους όρους:

«Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας». Ως εκ τούτου η Αστυνομία τονίζει ότι δεν επιτρέπεται το κοινό να συνωστίζεται για οποιοδήποτε λόγο μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Στο διάταγμα αναφέρεται επίσης ότι «όπου υπάρχουν μπαρ στις εν λόγω επιχειρήσεις, δεν θα δέχονται κοινό προς εξυπηρέτηση. Η χρήση και λειτουργία των μπαρ περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την προπαρασκευή φαγητών ή ποτών από τους εργαζομένους». Απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση του κοινού, από το μπαρ».

«Η λειτουργία παιδότοπων σε εσωτερικούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης απαγορεύεται».

Επισημαίνεται ότι, από σήμερα, 9 Ιουνίου, 2020, μεταξύ άλλων, επιτρέπεται η λειτουργία Εμπορικών κέντρων (Malls), πολυκαταστημάτων και επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου καθώς και υπηρεσιών εστίασης (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι) εντός των κέντρων αυτών.

Προτρέπονται οι επιχειρηματίες να τηρούν κατά γράμμα τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας και των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργεί ου Υγείας.

Η Αστυνομία, τονίζει για ακόμα μια φορά ότι, στην προσπάθεια της να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, θα διενεργεί ακόμα πιο συστηματικούς ελέγχους στη βάση των διαταγμάτων, σε συνεργασία με τα άλλα αρμόδια τμήματα των διαφόρων Υπουργείων που εμπλέκονται, και θα είναι αυστηρή στην πλήρη εφαρμογή και συμμόρφωση προς αυτά.

Η αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας υπήρξε αποτέλεσμα της συμμόρφωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στα διατάγματα και στις υποδείξεις των αρμοδίων. Η χαλάρωση των μέτρων στις υπηρεσίες εστίασης προϋποθέτει τη συνεπή τήρηση των οδηγιών από όλους, την πλήρη συμμόρφωση των επιχειρηματιών και την ατομική ευθύνη των πολιτών.

Με υπεύθυνη συμπεριφορά, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουμε την επιτυχή συλλογική προσπάθεια για ομαλή επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X