ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αύξηση εμφάνισης φιδιών σε αστικές περιοχές στην Πάφο

Ο κεντρικός πυροσβεστικός σταθμός Πάφου έλαβε κλήση από ιδιοκτήτη κατοικίας στο Αναβαργός για φίδι

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολλές κλήσεις λαμβάνει η πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου το τελευταίο διάστημα για την  εμφάνιση φιδιών στις αυλές κατοικιών ακόμη και στο κέντρο της Πάφου .

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία  ο κεντρικός πυροσβεστικός σταθμός Πάφου χθες έλαβε κλήση από ιδιοκτήτη κατοικίας στο Αναβαργός για φίδι που εντόπισε στην αυλή της κατοικίας του.

Στην σκηνή έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέλη της οποίας με την συνδρομή ερπετολόγου μάζεψαν το φίδι που όπως διαφάνηκε πρόκειται για μαύρο φίδι - όφυς.

Σε δηλώσεις του ο Ντάνις Κουρίδης ερπετολόγος - βιολόγος που καλείται συχνά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση φιδιών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως από τα μέσα του Μαΐου έχει παρουσιαστεί μια έξαρση της εμφάνισης φιδιών εντός των κατοικημένων περιοχών της Πάφου . Ειδικά σε περιοχές όπως είναι η Πάφος , η Πέγεια, η Χλώρακα και το Αναβαργός λόγω της αύξησης των χόρτων και των τρωκτικών η εμφάνιση φιδιών είναι συχνή.

Τα φίδια, είπε, ξυπνούν την περίοδο αυτή από την χειμερία νάρκη και πεινούν, προσθέτοντας ωστόσο πως ξεκινά και η "αναπαραγωγική περίοδος τους".

Τα φίδια συνέχισε, εμφανίζονται σε περιοχές με περισσότερα χόρτα ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίηση του που εδώ και μία εβδομάδα άρχισε ο καθαρισμός οικοπέδων.

Ερωτηθείς πού μεταφέρονται τα φίδια μετά την απομάκρυνση τους, από τους χώρους που εντοπίζονται,  ο κ. Κουρίδης είπε πως τα φίδια μεταφέρονται σε μη κατοικήσιμες περιοχές αφού, τόνισε, τα φίδια προστατεύονται από την νομοθεσία.

Πρόσθεσε πως κατόπιν πολλών προσπαθειών διαφόρων φορέων, δημιουργείται τώρα το Ερπετολογικό κέντρο στο Νέο Χωριό της Πόλης Χρυσοχούς με στόχο την μεταφορά των φιδιών που εντοπίζονται, ώστε στην συνέχεια να αποφασίζει ο Σύνδεσμος Ερπετολόγων αλλά και το Τμήμα Περιβάλλοντος για το τί θα γίνουν .

Σε αρκετές περιπτώσεις είπε ο κ. Κουρίδης έχουν εντοπίσει και τραυματισμένα φίδια που τυγχάνουν να τύχουν περίθαλψης και μετά ακολουθεί η απελευθέρωση τους . Το κόστος συντήρησης και περίθαλψης αυτή την στιγμή το αναλαμβάνει ο σύνδεσμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X