ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αύξηση στις αστικές και αγροτικές πυρκαγιές τα έτη 2017 – 2018

Όσον αφορά τις αιτίες πρόκλησης των αγροτικών πυρκαγιών διαπιστώνεται ότι ο άνθρωπος ευθύνεται με ποσοστό που ξεπερνά το 92%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αύξηση στις αστικές και αγροτικές πυρκαγιές της τάξης του 4.19% σημειώθηκε τα έτη 2017 – 2018 σε αντιστοιχία με τα προηγούμενα χρόνια σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 η Πυροσβεστική Υπηρεσία σημειώνοντας ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι με ποσοστό που ξεπερνά το 92% η κύρια αιτία πρόκλησης αγροτικών πυρκαγιών.

Στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι «για τις αγροτικές πυρκαγιές παρατηρείται για το 2018 αυξομειωτική τάση με το συνολικό ποσοστό να αυξάνεται στο 11.38 % ενώ ο μήνας Απρίλιος παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 75.96 % λόγω Πάσχα και του εθίμου της λαμπρατζιάς με την καύση άχρηστων αντικειμένων σε υπαίθριους χώρους.

Για τις αγροτικές πυρκαγιές διαπιστώνεται ότι για την αντιπυρική περίοδο από την 1η Μαΐου μέχρι 30η Νοεμβρίου οι πυρκαγιές του έτους 2017 ήταν 2285 ενώ για το έτος 2018 ήταν 2567, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 12.34 % η οποία οφείλεται σε διάφορους παράγοντες αλλά ιδιαίτερα στην ξηρασία και το ψηλό επίπεδο ανάφλεξης και επέκτασης των πυρκαγιών που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά τις αιτίες πρόκλησης των αγροτικών πυρκαγιών διαπιστώνεται για ακόμη μια χρονιά ότι ο άνθρωπος ευθύνεται με ποσοστό που ξεπερνά το 92% ενώ και στις αστικές πυρκαγιές το αντίστοιχο ποσοστό και πάλι είναι πέραν του 90%.

Η καμένη έκταση της υπαίθρου για το 2018 ανήλθε σε 15.10 τ.χλμ, αυξημένη κατά 5.03 τ.χλμ σε σχέση με το 2017 (10.07 τ.χλμ) γεγονός που οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των πυρκαγιών της υπαίθρου αλλά και στο δύσκολο ανάγλυφο του εδάφους όπου παρουσιάζονταν οι πυρκαγιές και την δυσκολία πρόσβασης των επίγειων δυνάμεων.

Η οικονομική πτυχή των ζημιών παρουσιάζεται ελαφρώς μειωμένη για το 2018. Το 2018 οι συνολικές ζημιές ανήλθαν στα 7.440.397 εκ. ευρώ και το 2017 σε 7.507.860 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά την διάρκεια του έτους 2018 έχει ανταποκριθεί συνολικά σε 11956 κλήσεις για παροχή βοήθειας οι οποίες αφορούσαν κλήσεις για πυρκαγιές, ειδικές εξυπηρετήσεις , ψευδείς κλήσεις και κλήσεις ασθενοφόρων όταν και όποτε χρειάστηκε η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά από παράκληση των επί καθήκοντι Ιατρικών λειτουργών των Πρώτων Βοηθειών.

Στα στατιστικά του έτους 2018 γίνεται επίσης αναφορά στο σύνολο των διασωθέντων ατόμων από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία με την επισήμανση ότι «οι διασώσεις αφορούσαν άτομα τα οποία ενεπλάκησαν σε πυρκαγιές, σε τροχαία δυστυχήματα, εργατικά ατυχήματα εγκλωβίστηκαν σε ελαττωματικούς ανελκυστήρες, σε καταρρεύσεις κτιρίων οι άλλων υποστατικών ψηλά κτήρια, σε γκρεμνούς και άλλα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ