ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

2η Φάση: Προς άνοιγμα και των μπαρ

Αλλαγή δεδομένων τελευταία στιγμή

Newsroom K

Στις διευκρινίσεις σχετικά με τα υποστατικά που εμπίπτουν στους χώρους εστίασης που θα επαναδραστηριοποιηθούν στη 2η φάση (21/05) δεν συμπεριλαμβάνονταν τα μπαρ κάτι που φαίνεται ότι θα αλλάξει με διάταγμα που αναμένεται να δημοσιευτεί εντός της ημέρας.

Η είδηση είχε προκαλέσει σύγχυση στον κόσμο αλλά και στους ιδιοκτήτες των μπαρ με κάποιους να δηλώνουν ότι θα ανοίξουν πάρα τις αναφορές για απαγόρευση. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο Φάνος Λεβέντης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, τα μπαρ θα ανοίξουν την Πέμπτη 21 Μαΐου ακολουθώντας τα μέτρα του υπ. Υγείας για τα εστιατόρια.

Συγκεκριμένα η αναφορά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας με ημερομηνία 18/05 η οποία θα τύχει τροποποίησης είναι η εξής:

Δεν επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ που είναι μέρος της υπηρεσίας ενός κέντρου αναψυχής και εστίασης (σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους) μέχρι την έκδοση Διατάγματος που θα επιτρέπει τη λειτουργία τους.

Απαγορεύεται η λειτουργία των υπόλοιπων υποστατικών (μπαρ, νυκτερινά κέντρα, δισκοθήκες και μουσικοχορευτικοί χώροι). Οι εν λόγω χώροι θα επαναξιολογηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού πρόκειται για σημεία, όπου παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός και δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αναλυτικά τα μέτρα: 

Ενόψει της επικείμενης εφαρμογής της 2ης φάσης της στρατηγικής σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, το Υπουργείο Υγείας για σκοπούς διευκρίνισης αναφέρει τα ακόλουθα σε σχέση με τα υποστατικά που εμπίπτουν στους χώρους εστίασης που θα επαναδραστηριοποιηθούν:

1. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση που υπάρχει στον περί Κέντρων Αναψυχής Νόμο, μπορούν να λειτουργήσουν οι εξωτερικοί χώροι των πιο κάτω υποστατικών, νοουμένου ότι θα ακολουθούνται οι οδηγίες και τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που καθορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας:
- Εστιατόρια
- Ταβέρνες
- Καφετέριες
- Πιτσαρίες
- Μπυραρίες

2. Παράλληλα, μπορούν να επαναδραστηριοποιηθούν οι εξωτερικού χώροι των πιο κάτω υποστατικών, νοουμένου ότι θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής:
- Καφενεία
- Κυλικεία ή/και καντίνες σωματείων και συλλόγων.

3. Ο ορισμός «εξωτερικός χώρος» καθορίζεται από τις πρόνοιες που ισχύουν στον περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) Νόμο.

4. Στους εξωτερικούς χώρους των πιο πάνω υποστατικών που θα επαναλειτουργήσουν, θα πρέπει να υπάρχουν απαραίτητα τραπέζια και καθίσματα.

5. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία παιδότοπων (εσωτερικούς ή εξωτερικούς) σε χώρους εστίασης μέχρι την έκδοση Διατάγματος που θα επιτρέπει τη λειτουργία τους.

Σημειώνεται ότι για την ορθή λειτουργία των πιο πάνω υποστατικών θα πρέπει να ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες και οι κανόνες υγιεινής και προστασίας τόσο των εργαζομένων όσο και του κοινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X