ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαφοροποίηση μέτρων κατά κορωνοϊού σε Στέγες Ηλικιωμένων, Αναπήρων και σε άλλα Ιδρύματα

Συστήνεται η αυστηρή τήρηση των επισκέψεων των οικείων προσώπων των ενοίκων (ένας επισκέπτης ανά συνάντηση), οι οποίες θα πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατόν

Newsroom K

Λαμβάνοντας υπόψιν τις τελευταίες εξελίξεις της επιδημιολογικής εικόνας που επικρατεί στη χώρα μας, στην προσπάθεια περιορισμού των εστιών και της διάσπασης των αλυσίδων μετάδοσης που εντοπίστηκαν, διαφοροποιούνται και τίθενται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα διάφορα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στις κρατικές, ιδιωτικές ή κοινοτικές Στέγες Ηλικιωμένων και Αναπήρων, στα Κρατικά Ιδρύματα Παιδικής και Εφηβικής Προστασίας και Δομών 24ωρης Φροντίδας ΑμεΑ, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό και τους επισκέπτες.

Συστήνεται η αυστηρή τήρηση των επισκέψεων των οικείων προσώπων των ενοίκων (ένας επισκέπτης ανά συνάντηση), οι οποίες θα πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατόν όπου είναι εφικτό. Νοείται ότι θα προηγείται τηλεφωνική διευθέτηση της ώρας επίσκεψης, έτσι ώστε, να τηρούνται τα επιτρεπόμενα όρια συνάθροισης σε εσωτερικούς χώρους και να καταγράφονται οι επισκέψεις, για λόγους πιθανής ανάγκης ιχνηλάτισης.

Όπως αναφέρεται, οι επισκέπτες οφείλουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να εφαρμόζουν αυστηρή υγιεινή των χεριών κατά τη διάρκεια των επισκέψεων. Νοείται ότι θα συνεχιστεί η λήψη όλων των μέτρων προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα https://www.pio.gov.cy/coronavirus/press.html.

Η είσοδος των επισκεπτών στις Δομές επιτρέπεται μόνον κατόπιν θερμομέτρησης. Παράλληλα, θα γίνεται σύντομη συνέντευξη από εργαζόμενο της Δομής, ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος σε επισκέπτες με πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό εκτός και εάν έχουν παρέλθει δεκατέσσερεις ημέρες από την επιστροφή τους, σε επισκέπτες που ήρθαν σε στενή επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα και σε επισκέπτες που παρουσιάζουν οποιαδήποτε συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος (π.χ. βήχα, πυρετό ή δεκατική πυρετική κίνηση, ρινική καταρροή, αδυναμία-καταβολή).

Νοείται ότι, οι έξοδοι των ενοίκων από τις Δομές θα περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες και θα λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Ενηλίκων που λειτουργούν σε ημερήσια βάση και εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία ή ηλικιωμένα άτομα, θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας. Επίσης, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό.

Στις περιπτώσεις που το Κέντρο χρησιμοποιεί μεταφορικό μέσο για την μεταφορά των ατόμων αυτών, να ακολουθούνται οι οδηγίες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών που βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα http://www.mcw.gov.cy/mcw/rtd/rtd και του Υπουργείου Υγείας.

Προστίθεται ότι στο παρόν στάδιο και μέχρι νεότερων οδηγιών, η διεξαγωγή εκδρομών ή άλλων επισκέψεων εκτός του χώρου του Κέντρου Ενηλίκων να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X