ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διίστανται οι απόψεις για τη δημιουργία ΕΤΑΠ στην Π. Χρυσοχούς

Θεωρούν ότι η περιοχή θα πρέπει άμεσα να αυτονομηθεί τουριστικά και την ΕΤΑΠ Πάφου να χαρακτηρίζει το αίτημα πρωτάκουστο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Διίστανται οι απόψεις για τη δημιουργία ΕΤΑΠ στην Πόλη Χρυσοχούς, με τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς, και κοινότητες του διαμερίσματος να θεωρούν ότι η περιοχή θα πρέπει άμεσα να αυτονομηθεί τουριστικά και την ΕΤΑΠ Πάφου να χαρακτηρίζει το αίτημα πρωτάκουστο για τα κυπριακά δεδομένα.

Ήδη, στο μεταξύ, συναποφασίστηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού, το ΚΕΒΕ, την ΕΤΑΠ και τον ΠΑΣΥΞΕ εντός Ιουνίου να πραγματοποιηθεί συνάντηση για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτησης. Η όλη προσπάθεια αναμένεται σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΤΑΠ Πάφου να περιλαμβάνει ενεργότερη συμμετοχή του Δήμου Πόλεως και εκπροσώπων της περιοχής στην ΕΤΑΠ Πάφου, ανάπτυξη αποτελεσματικότερης αμφίδρομης επικοινωνίας και ενίσχυση των σχέσεων της ΕΤΑΠ Πάφου με τους φορείς της περιοχής του Διαμερίσματος Π. Χρυσοχούς.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς με ανακοίνωση ήγειρε θέμα οικονομικής ενίσχυσης για την προβολή του τουριστικού τους προϊόντος με τα ιδιαίτερα του χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αυτό θα αποτελέσει οξυγόνο για την ευρύτερη περιοχή Πόλης Χρυσοχούς. Ο Δήμαρχος Π. Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή, χαιρετίζει την απόφαση που λήφθηκε από τον Υφυπουργό Σάββα Περδίο, μετά την υποβολή του αιτήματος της τοπικής αρχής , για την παραχώρηση επιπρόσθετου ποσού 150.000 ευρώ στην ΕΤΑΠ Πάφου για να διατεθεί για την περιοχή τους.

Ωστόσο, σημείωσε πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς εισηγείται την παραχώρηση του ποσού αυτού απευθείας στο Δήμο, ώστε σε στενή συνεργασία μαζί με το Υφυπουργείο και με τις κοινότητες της ευρύτερης περιοχής να εξεύρουν τρόπους υλοποίησης δράσεων για την τουριστική προβολή της περιοχής τους, και παρακολούθησης των δράσεων αυτών από το Υφυπουργείο. Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς επεσήμανε πως τόσο ο Δήμος όσο και οι κοινότητες γνωρίζουν καλύτερα ποιες δράσεις και ενέργειες πρέπει να προωθηθούν προς τον σκοπό αυτό.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς για παραχώρηση του κονδυλίου που θα διαθέσει το Υφυπουργείο στην ΕΤΑΠ για το 2021 απευθείας στον Δήμο Πόλεως, ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, Νάσος Χατζηγεωργίου, δήλωσε πως αυτό είναι πρωτάκουστο για τα κυπριακά δεδομένα και ακατανόητο. Οι ΕΤΑΠ έχουν δημιουργηθεί έπειτα από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και είναι μια συνέργεια θεσμοθετημένων φορέων και οργανώσεων με τις τοπικές αρχές και το Υφυπουργείο Τουρισμού και όχι μια επιτροπή με μέλη κοινότητες είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, σημειώνοντας πως στις ΕΤΑΠ υπάρχει δομή, τα μέλη είναι οργανωμένοι φορείς από όλο το φάσμα του τουρισμού, υπάρχει τεχνογνωσία για το αντικείμενο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χατζηγεωργίου επεσήμανε ότι καθήκον του Δήμου είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη υποδομών, η προστασία του περιβάλλοντος, η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών, η κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, η ανάπτυξη του πολιτισμού ,της παιδείας, του αθλητισμού κ.α. Η ΕΤΑΠ Πάφου, συνέχισε ο Διευθυντής, αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και κάνει ότι μπορεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της, για βελτίωση της κατάστασης.

Είπε, ακόμη, πως οι τομείς που χρήζουν άμεσης παρέμβασης από την τοπική αρχή είναι, μεταξύ άλλων, το δομημένο περιβάλλον της περιοχής (άναρχη ανάπτυξη, υπερπληθυσμός πινακίδων, ανεπαρκή και αναχρονιστική αστική επίπλωση, εγκαταλελειμμένα κτήρια, χώροι πρασίνου κτλ). Ο κ. Χατζηγεωργίου εισηγήθηκε τέλος όπως ο Δήμαρχος, Πόλεως Χρυσοχούς, αλλάξει πλεύση, εάν πραγματικά ενδιαφέρεται να αναχαιτίσει την πτωτική πορεία και να προχωρήσει στην αναβάθμιση της εικόνας που εκπέμπει η περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία καταζητούμενου.

Καταζητείται 44χρονος

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού ...
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ