ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δήμαρχος Στροβόλου: Έντονο ενδιαφέρον για χρήση του Κέντρου Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών

Tο κέντρο έχει δεχθεί γύρω στα 150 τηλεφωνήματα και έχει εξυπηρετήσει περίπου 100 δημότες που το είχαν ανάγκη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έντονο ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι δημότες του Δήμου Στροβόλου για χρήση του Κέντρου Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, που έχει δημιουργήσει ο Δήμος από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 για εξυπηρέτηση των ευπαθών ατόμων, μέσω της κατ΄ οίκον διανομής φαρμάκων και τροφίμων για τις καθημερινές τους ανάγκες, με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών του κράτους για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, προσθέτοντας ότι μέσα σε μόλις δύο ημέρες λειτουργίας του, το κέντρο έχει δεχθεί γύρω στα 150 τηλεφωνήματα και έχει εξυπηρετήσει περίπου 100 δημότες που το είχαν ανάγκη.

Ανέφερε ότι η υπηρεσία αυτή αποτελείται από μια ολιγομελής ομάδα δέκα ατόμων του προσωπικού του Δήμου Στροβόλου και του Πολυδύναμου κέντρου Στροβόλου της οποίας ηγείται η διευθύντρια του Πολυδύναμου.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ακόμη ότι το κέντρο στελεχώνει επιστημονικό και εργατικό προσωπικό του Δήμου, ενώ τα τηλέφωνα χειρίζονται λειτουργοί του Δήμου που έχουν την ικανότητα να διαπιστώσουν κατά πόσον αυτοί που τηλεφωνούν εμπίπτουν στις ομάδες που όντως χρειάζονται βοήθεια.

Ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών τους οποίους όμως δεν έχει εμπλέξει γιατί τίθενται θέματα δημόσιας υγιεινής.

Ανέφερε ότι όσοι δημότες επιθυμούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας αυτής, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με το Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, στον αριθμό 22 311534, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, τις ώρες 9:00-17:00 και το Σάββατο, τις ώρες 9:00-12:30. Σημείωσε ότι το κέντρο στεγάζεται στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου Στροβόλου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε στο ΚΥΠΕ ότι μέσω της κατ’ οίκον διανομής συνεχίζεται και το πρόγραμμα παροχής τροφίμων στις περίπου 160 οικογένειες του Δήμου που διαθέτουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους (κοινωνικό παντοπωλείο), προσθέτοντας ότι σε αυτές τις οικογένειες παρέχονται πλέον διπλές ποσότητες ενόψει και των γιορτών του Πάσχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση