ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δήμος Πάφου: Μέτρα για ΣΑΠΑ, Δ.Πάφου, ΧΥΤΑ και Κέντρα Ενηλίκων

Όλα τα άτομα που συγκαταλέγονται στις ευπαθείς ομάδες, έχουν πάει σπίτι τους, και έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις όπως προβλέπουν τα διατάγματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μέτρα για ΣΑΠΑ, Δήμο Πάφου , ΧΥΤΑ και Κέντρα Ενηλίκων εφαρμόζει ο Δήμος Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως έχει φροντίσει να εφαρμόσει τα μέτρα στον Οργανισμό του Δ. Πάφου, στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου, στα Κέντρα Ενηλίκων αλλά και στον ΧΥΤΑ, σύμφωνα με όλα τα διατάγματα τα οποία εκδίδονται από μέρα σε μέρα από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου , όλα τα άτομα που συγκαταλέγονται στις ευπαθείς ομάδες, έχουν πάει σπίτι τους, και έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις όπως προβλέπουν τα διατάγματα. Επιπρόσθετα συνέχισε, στον Δ. Πάφου έχουν λειτουργήσει δύο δομές, εκ των οποίων, η μία δομή λειτουργεί με οκτώ άτομα και σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τις ευάλωτες ομάδες και τα άτομα τρίτης ηλικίας μεταφέροντας τους , τρόφιμα στο σπίτι και φάρμακα εκεί και όπου είναι απαραίτητο.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε, πως όλες οι περιπτώσεις αξιολογούνται , και εξυπηρετούνται όλες αυτές που πραγματικά έχουν ανάγκη, προσθέτοντας πως οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν στο τηλέφωνο 80006362 .

Σε σχέση με την δεύτερη δομή που έχει λειτουργήσει σήμερα στο Δήμο Πάφου ,ο κ. Φαίδωνος είπε πως αφορά μια ομάδα υποστήριξης και επιτήρησης των μέτρων . Στο έργο αυτό συνέχισε, καλούνται να συνδράμουν και οι πολίτες, τηλεφωνώντας ή στέλνοντας μήνυμα στους ειδικούς αριθμούς 99717210 και 99717157 από τις 6.00 π.μ. μέχρι τις 10.00 μ.μ., ώστε η Ομάδα Επιτήρησης του Δήμου να λαμβάνει γνώση της οποιασδήποτε παράνομης και επικίνδυνης συνάθροισης κοινού και να προβαίνει στις δέουσες ενέργειες. Αλλά και για να τύχουν ενημέρωσης από τα διατάγματα αυτή την στιγμή, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πάφου, σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πάφου και εκτιμώντας πως είναι νευραλγικής σημασίας η λειτουργία της βιολογικής μονάδας, ανακοίνωσε πως έχει ληφθεί πρόνοια για την κατάρτιση δύο ομάδων.
Αμέσως σημείωσε, “συστάθηκε σενάριο κρίσης όπου η μία ομάδα να λάβει άδεια και να πάει σπίτι, και η άλλη ομάδα να παραμείνει στην βιολογική μονάδα για να την λειτουργεί”. Έτσι ώστε πρόσθεσε, “σε περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα ή υπάρξει μόλυνση με τον κορωνοϊό , οποιουδήποτε ή πρέπει να μπουν τα άτομα που λειτουργούν την βιολογική μονάδα σε καραντίνα να υπάρξει εφεδρική ομάδα, για να την λειτουργήσει”.

 Ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι η μη εφαρμογή με απερίσκεπτες και άσκοπες κινήσεις των μέτρων προστασίας , θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όχι μόνο αυτών που επιδεικνύουν ανεύθυνη και αλόγιστη συμπεριφορά αλλά και των προσφιλών τους προσώπων είτε και τρίτων ατόμων, σημειώνοντας πως το δικαίωμα αυτό δεν το έχει κανένας.

Για αυτό σημείωσε, "πρέπει όλοι να μείνουν σπίτι, να υπακούσουν και να συμπεριφερθούν κοινωνικά υπεύθυνα" , έναντι όλων, κατέληξε .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση