ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Εγγύηση πέντε χιλ. ευρώ κατέβαλε στο Δικαστήριο η 19χρονή Βρετανίδα

Κρατείτο μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης τις Κεντρικές φυλακές ως υπόδικος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την Πέμπτη (29/08) κατέστη τελικά δυνατόν να αφεθεί ελεύθερη η 19χρονη Βρετανίδα η οποία κατηγορείται για δημόσια βλάβη λόγω ψευδούς κατάθεσης για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Η 19χρονη κρατείτο μέχρι και πριν από λίγο στις Κεντρικές Φυλακές, ως υπόδικος, αφού δεν είχε μέχρι σήμερα ικανοποιήσει τον όρο της άμεσης κατάθεσης 5 χιλιάδων ευρώ που της είχε επιβάλει το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ούτως ώστε να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την έναρξη της δίκης της.

Το Δικαστήριο είχε αποφασίσει όπως η 19χρονη αφεθεί ελεύθερη υπό όρους

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του ΚΥΠΕ, ο πατέρας της 19χρονης, συνοδευόμενος από το δικηγόρο της, μετέβη την Πέμπτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και κατέβαλε στο Πρωτοκολλητείο τις 5 χιλιάδες ευρώ. Η 19χρονη οδηγήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δικαστήριο όπου δήλωσε μη παραδοχή στην μοναδική κατηγορία της δημόσιας βλάβης που αντιμετωπίζει.

Να σημειωθεί πως κατηγορείται ότι μεταξύ 17 – 27 Ιουλίου 2019 στο Παραλίμνι εν γνώσει της, έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από τους Ισραηλινούς ενώ γνώριζε ότι η καταγγελία ήταν ψευδής.

Το Δικαστήριο είχε αποφασίσει όπως η 19χρονη αφεθεί ελεύθερη υπό όρους. Συγκεκριμένα, τη διέταξε όπως καταθέσει το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ, να υπογράψει εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, να παρουσιάζεται τρεις φορές τη βδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού στη Λευκωσία και το όνομά της να τοποθετηθεί στον κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος από τη Δημοκρατία απαγορεύεται.

Αρχικά, η Κατηγορούσα Αρχή είχε ζητήσει όπως η 19χρονη καταθέσει άμεσα το χρηματικό ποσό ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, με την υπεράσπιση της να φέρει ένσταση, θεωρώντας ότι το ποσό ως πολύ μεγάλο. Η δίκη ορίστηκε να αρχίσει στις 2 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X