ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πυρκαγιά στο Γέρι - Σπινθηρισμός και ανάφλεξη υγρής ύλης τα αίτια

Στο σημείο η Πυροσβεστική

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε εργοστάσιο επεξεργασίας Scrap Metal στη Βιομηχανική Γερίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, για κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Επαρχίας Λευκωσίας και ενισχύονται επιπλέον οι δυνάμεις.«Προχωράμε με ανάκληση προσωπικού. Οι εμπλεκόμενες αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες (Τμήμα Επιθεώρηση Εργασίας, Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πολιτική Άμυνα) ενημερώνονται σχετικά», γράφει στο tweet του ο κ. Κεττής.

Πολιτική Άμυνα: Οι πολίτες της περιοχής να κλείσουν πόρτες και παράθυρα 

Λόγω πυρκαγιάς, καλούνται οι πολίτες της γύρω περιοχής όπως αποφεύγουν τις μετακινήσεις και περιοριστούν σε κλειστούς χώρους, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα, δηλώνει στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου.

«Μέλη της Πολιτικής Άμυνας βρίσκονται στον χώρο του επεισοδίου και συνδράμουν στις προσπάθειες της Αστυνομίας για απομάκρυνση των πολιτών από την περιοχή. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαχείριση της κατάστασης», καταλήγει.

Η κατάσταση στην πυρκαγιά αξιολογείται με την εξέλιξη

Η κατάσταση σε σχέση με την πυρκαγιά στην Βιομηχανική Γερίου αξιολογείται με την εξέλιξη και προστατεύονται ανάλογα παρακείμενα υποστατικά, αναφέρει σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.
 
Σημειώνει ότι τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν φτάσει στα δέκα υποστηριζόμενα από βυτιοφόρα Επαρχιακής Διοίκησης.
 
Προσθέτει ότι γίνεται επιπρόσθετα και χρήση αφρού για την κατάσβεση της.
 
«Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο είναι ασφαλισμένοι. Ενισχύονται οι δυνάμεις από Επαρχίες Λάρνακας και ΕΜΑΚ. Επιπρόσθετα ενημερώθηκε η Επαρχιακή Διοίκηση και προμήθεια βυτιοφόρων νερού», γράφει στο tweet του ο κ. Κεττής.

Λόγω της φύσης των υλικών θα χρειαστούν αρκετές ώρες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, λέει ο Α. Κεττής

Λόγω της φύσης των υλικών θα χρειαστούν αρκετές ώρες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Γερίου, διευκρινίζει, σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Σημειώνει ότι η πυρκαγιά έχει ασφαλιστεί περιμετρικά και συνεχίζεται η κατάσβεση με μεγάλες ποσότητες νερού και αφρού.

«Επιπρόσθετα γίνεται διαχωρισμός υλικών που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά από τα καιόμενα», γράφει στο tweet του ο κ. Κεττής.

Τα αίτια της πυρκαγιάς 

Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, φαίνεται ότι κατά τις εργασίες που διεξάγονταν στο εργοστάσιο με μετακίνηση παλιών οχημάτων και ανακυκλώσιμων υλικών με ειδικό μηχάνημα, υπήρξε παραγωγή σπινθηρισμού και ανάφλεξη υγρής εύφλεκτης ύλης η οποία βρισκόταν σε παλιό ντεπόζιτο καυσίμων, σύμφωνα με τον κ. Κεττή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση