ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου

Σε κάποια στιγμή, πλησίασε και τις κατοικίες της κοινότητας όμως αποτράπηκε οποιοδήποτε αρνητικό ενδεχόμενο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή του Κάθηκα χάρη στην άμεση ανταπόκριση όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Σάββας Ιεζεκιήλ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιεζεκιήλ ανέφερε πως για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δυνάμεις πυρόσβεσης τόσο από το Τμήμα Δασών το οποίο συμμετείχε με 15 άτομα, 5 πυροσβεστικά οχήματα, 2 καδενοφόρα και 4 πτητικά μέσα όσο και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επιχείρησε με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άτομα.

Η πυρκαγιά, είπε ο κ. Ιεζεκιήλ, εκδηλώθηκε σε γεωργικές καλλιέργειες με σιτηρά κυρίως σπαρτά και βλάστηση. Σε κάποια στιγμή, συνέχισε, πλησίασε και τις κατοικίες της κοινότητας του Κάθηκα όμως αποτράπηκε οποιοδήποτε αρνητικό ενδεχόμενο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο κ. Ιεζεκιήλ έστειλε το μήνυμα ότι απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή στη ρίψη αποτσίγαρων, στα μηχανήματα που χρησιμοποιεί το κοινό, αλλά και στο να γίνεται και έλεγχος και των οχημάτων, ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στέλνοντας με τα εξώστ τους κάρβουνο και προκαλώντας πυρκαγιές λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών και του εύφλεκτου της καύσιμης ύλης, όπως είπε.

Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και όταν εντοπιζουμε κάτι να ενημερώνουμε άμεσα το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, ούτως ώστε αυτά τα φαινόμενα να ελέγχονται εν τη γενέση τους και να αποτρέπονται. Δυστυχώς παρατήρησε κάποιοι συμπολίτες μας δεν ελέγχουν τις πράξεις τους κυρίως όταν χρησιμοποιούν εργαλεία, τα οποία δημιουργούν σπινθήρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση