ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
The G C Institute
The G C Institute
 

Εναρκτήρια εκδήλωση για το «Nicosia 2040»

Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου - Oxygono ενώνουν δυνάμεις

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου στο Αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της CYTA, η εναρκτήρια εκδήλωση του «Nicosia 2040» με τη μορφή διαλογικής συζήτησης (debate).

Oxygono και Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας του Greater Nicosia 2021 διαπίστωσαν ότι η ευρύτερη Λευκωσία -οι Δήμοι Αγλαντζιάς, Λευκωσίας και Στροβόλου- στερείται ενός μακροπρόθεσμου οράματος.

Γι’αυτό και αποφασίστηκε η διεξαγωγή σειράς συζητήσεων «Nicosia 2040», που στόχο έχει την δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για την Λευκωσία μέσα από την συμμετοχή των πολιτών, των οργανωμένων συνόλων, αλλά και των αρχών της πόλης. Παρόμοιο στρατηγικό πλάνο είχαν πολλές άλλες πόλεις ανά το παγκόσμιο τις προηγούμενες δεκαετίες (Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Τόκυο, Γάνδη κλπ) και πολλές από αυτές το έχουν υλοποιήσει.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Αντρέας Παπαχαραλάμπους (Δήμαρχος Στροβόλου) Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης (Δήμαρχος Λευκωσίας) Χαράλαμπος Πετρίδης (Δήμαρχος Αγλαντζιάς) Γιώργος Δημαρέλος (Aντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης). Συντονίζει η δημοσιογράφος Χαρούλα Αλέξη.

Σημειώνεται πως το Oxygono τρέχει αντίστοιχη πρωτοβουλία για το μακροπρόθεσμο όραμα της πόλης της Λάρνακας (www.larnaca2040.org) και στοχεύει να πράξει το ίδιο και για τη Λεμεσό και την Πάφο με αντίστοιχες συνεργασίες.

Ευχαριστίες από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας, ως υποστηρικτής της εκδήλωσης Nicosia 2040, θα ήθελε να συγχαρεί τους διοργανωτές Oxygono και Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου για την πρωτοβουλία. Ήταν η πρώτη συζήτηση με στόχο τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για την ανάπτυξη της Λευκωσίας με κύριους ομιλητές τους δημάρχους Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Στροβόλου και τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Η ανάγκη της από κοινού συνεργασίας στη βάση μιας ενιαίας στρατηγικής, έχει ήδη αναδυθεί κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας της Λευκωσίας – Greater Nicosia 2021 για τη διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, στην οποία η ΕΤΑΠ Λευκωσίας υπήρξε πρωτεργάτης και συντονιστής.

Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο όποιες προσπάθειες επιδιώκουν τη δημιουργία μακροπρόθεσμου πλάνου ανάπτυξης της πόλης και κυρίως τη σύσταση ειδικών μηχανισμών για αποτελεσματική επικοινωνία και συντονισμό όλων των φορέων για υλοποίηση της.

Διοργανωτές: Oxygono, Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου

Χορηγοί: Η Καθημερινή, ΚΥΠΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Διασωληνωμένος ο Δημήτρης Χριστόφιας

«Ευχομαστε περαστικα. Πρεπει ομως να πουμε οτι, εν καιρω εκλογων, το ακελ θα εκμεταλευτει στο επακρο ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:18

Κυπριανού: Άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το '74

«Έχουν όνομα και ταυτότητα οι "2" που μας προασβάλλουν το ήθος και τον πατριωτισμό μας: (α) ο Υπαρχηγός ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:36

Δεν ανήκει στην Καίτη Κληρίδου το άρθρο ψήφου προς Νιαζί

«Τελικά η ανάληψη πολιτικών ευθυνών είναι είδος που εξέλιπεν στην Κύπρο Των Σαλταδόρων Πολιτικών της ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:24

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X