ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Fake θάνατος 12χρονου: Ο λόγος που οδηγήθηκε ο φάκελος στη Νομική Υπηρεσία

Για την υπόθεση ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς τέσσερα άτομα

Του Μάριου Χριστοφή

Στη Νομική Υπηρεσία οδηγήθηκε ο φάκελος της υπόθεσης ψευδούς είδησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για δήθεν θάνατο 12χρονου μετά από εμβολιασμό.

Σε δηλώσεις της στην «Κ», η Λοχίας της Αστυνομίας κα. Ελένη Κωνσταντίνου, εξήγησε πως ο φάκελος της εν λόγω υπόθεσης εστάλη στη Νομική Υπηρεσία διότι ο ποινικός κώδικας προνοεί πως σε τέτοιες περιπτώσεις με fake news οι Αρχές χρειάζονται γραπτή συγκατάθεση από τον Γενικό Εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης των προσώπων που ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική καταγγελία στην Αστυνομία έγινε από τον Πρόεδρο της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου και Γραμματέα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Αναστασιάδη, την περασμένη Πέμπτη, 19 Αυγούστου. Για την υπόθεση ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς τρεις άνδρες ηλικίας 55, 45, 32 και μία γυναίκα 58 χρονών. 

«Η Αστυνομία καλεί εκ νέου το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σχετικά με τέτοιου είδους αναρτήσεις και να μην διαδίδει ψευδείς ειδήσεις χωρίς να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση από τις επίσημες αρχές του κράτους. Η διάδοση ψευδών ειδήσεων και η παραπληροφόρηση είναι επιζήμιες για το κοινό», αναφέρει η κα. Κωνσταντίνου

Το αδίκημα της διάδοσης ψευδών ειδήσεων σύμφωνα με την Λοχία της Αστυνομίας τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη ή πρόστιμο μέχρι €2.652 ή και με τις δύο ποινές μαζί, αν το κρίνει ο δικαστής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μάριου Χριστοφή

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση