ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κ. Γιωρκάτζης στην «Κ»: Στα υπόγεια είναι η θέα της πλατείας Ελευθερίας

Ο συνολικός λογαριασμός του έργου είναι €40 εκατ., 85% από ευρωπαϊκούς πόρους και 15% από τον Δήμο Λευκωσίας και την Κ.Δ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ξεκινώντας να συναντήσω τον δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη είχα προηγουμένως μαζέψει από κατοίκους της πρωτεύουσας γνώμες, ερωτήματα και παράπονα και σαν έτοιμος από καιρό πήγα στο ραντεβού. Πρωί στις οκτώ στην τάφρο Νταβίλα. Εκεί που τελειώνει ο χώρος στάθμευσης και ξεκινά το πολύπαθο πρότζεκτ «πλατεία Ελευθερίας». Από εκεί ξεκινήσαμε με τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του στο έργο για να γνωρίσουμε, τον υπέροχο ομολογώ, «κάτω κόσμο» της καρδιάς της Λευκωσίας. Ένας περίπατος, ανάμεσα σε 200 δέντρα, γρασίδι, πολλά σιντριβάνια περίτεχνης σύγχρονης αρχιτεκτονικής, υπαίθρια θεατράκια, συναυλιακούς χώρους, καφετέριες κι εστιατόρια που σε βγάζει στο Field Club κι άμα θες σε πάει μέχρι τον Δημοτικό Κήπο. Είναι όμως ένα έργο που για να σου αποκαλυφθεί πρέπει να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει (σε τρεις μήνες διαβεβαιώνει ο δήμαρχος) και να μπεις μέσα να το ζήσεις. Τώρα απλώς το καλύπτει η μουρμούρα 15 χρόνων των Λευκωσιατών, που αντιτείνουν ότι πρόκειται για το «Γεφύρι της Άρτας», που κόλλησε στο βάλτο της γνωστής αναλγησίας με συμβόλαια και κομπίνες -και δεν έχουν άδικο, νοουμένου ότι οι πρώτες υπογραφές μπήκαν στα χαρτιά το 2005.Ας δούμε όμως τι λέει ο δήμαρχος Λευκωσίας σε αυτή την περιπατητική συνέντευξη.

- Κύριε δήμαρχε, 15 χρόνια δεν είναι αδικαιολόγητα πολλά;

- Έχω πολλάκις απαντήσει στο ερώτημα κατά καιρούς, όπως και οι υπηρεσίες του δήμου αλλά δυστυχώς επειδή πουλά και στα ΜΜΕ, υπάρχει τεράστια επανάληψη που δημιούργησε και κακή εικόνα. Να σας θυμίσω ότι όταν ανέλαβα τον Ιανουάριο του 2012, ο πρώτος εργολάβος που είχε αναλάβει, ο κ. Μιλτής Νεοφύτου, με τον οποίο συμφωνήσαμε κοινή συναινέσει να χωρίσουμε, δυσκολευόταν να ολοκληρώσει το έργο με τον προϋπολογισμό που είχε και λόγω τεχνικών-σχεδιαστικών δυσκολιών. Για να φέρουμε νέον εργολάβο, χρειάστηκαν δύο επαναπροκηρύξεις και πήρε άλλα τρία χρόνια. Άρα το έργο χτίζεται συνεχόμενα τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στον Ανδρέα Παράσχο στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση