ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Η ε/κ βοήθεια σήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Οι εθνικιστικές αντιδρούν, ο Όζερσαϊ έχει άλλη άποψη

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Ο Μουσταφά Ακιντζί μας πληροφόρησε για την μεταφορά 2000 μονάδες χλωροκίνης και κάποια ρούχα προστασίας στην τ/κ πλευρά κατά την επόμενη εβδομάδα. Αυτήν την είδηση την έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η Προεδρία. Δεν θεωρώ ειλικρινές το γεγονός ότι οι ε/κ πραγματοποιούν ένα τέτοιο βήμα, και επιθυμώ να σας υπενθυμίσω ότι το κουτί του προαναφερόμενου φαρμάκου αντιστοιχεί σε 17,95 τουρκική λίρες, και ότι 2000 πακέτα αντιστοιχούν σε 35.900 λίρες. Είναι σαφές ότι αυτή η βοήθεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ελεημοσύνη. Προσωπικά απορρίπτω αυτήν την βοήθεια και ξεκινώ προσπάθεια για φέρω από αυτό το φάρμακο από την Τουρκία πληρώνοντας το κόστος του από την τσέπη μου». 

Η παραπάνω παρέμβαση ήρθε τις προηγούμενες ώρες από την «βουλευτίνα» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Γιασεμίν Όζτουρκ. Η κ. Όζτουρκ το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να έρθει στο προσκήνιο της τ/κ επικαιρότητας με τέτοιου είδους εθνικιστικές εξάρσεις.

Την θέση της κ. Όζτουρκ συμμερίζονται και άλλα στελέχη του «κυβερνώντος» ΚΚΕ, οι οποίοι μάλιστα ασκούν κριτική στον κ. Ακιντζί, με το σκεπτικό ότι δεν έπρεπε να αποδεχθεί την βοήθεια της ε/κ πλευράς.

Ο Όζερσαϊ έχει άλλη άποψη

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι ο μικρός συνέταιρος της «κυβέρνησης», το κόμμα του Κουντρέτ Όζερσαϊ έχει διαφορετική άποψη για την όλη εξέλιξη. Το «Κόμμα του Λαού» υποστηρίζει την δικοινοτική συνεργασία για την αντιμετώπιση του νέου ιού. Την ίδια άποψη φέρει ο κ. Όζερσαϊ, ο οποίος πιστεύει ότι την περίοδο της νέας επιδημίας οι δυο κοινότητες κατάφεραν να αναπτύξουν εποικοδομητική συνεργασία ξεπερνώντας ορισμένους αρχικούς ενδοιασμούς.

Στα πλαίσια του σκεπτικού του κ. Όζερσαϊ εντάσσεται και το νέο ανακοινωθέν της τ/κ ομάδας της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής υγείας, η οποία πριν από λίγες ώρες απάντησε στην κριτική της τ/κ Δεξιάς δίνοντας στην δημοσιότητα λεπτομέρειες της δικοινοτικής συνεργασίας. Στην ομάδα συμμετέχει και μια στενή συνεργάτιδα του κ. Όζερσαϊ.

Σύμφωνα με την τ/κ πλευρά, πιο συγκεκριμένα, μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα, οι δυο ηγεσίες κατάφεραν να έρθουν σε συνεννόηση για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των ασθενοφόρων στα οδοφράγματα δίχως καθυστερήσεις. Την ίδια ώρα, οι δυο ηγεσίες έρχονται σε συνεννόηση για τους ασθενείς που πρέπει να μεταφερθούν στα Κατεχόμενα ή στις ελεύθερες περιοχές. Στα πλαίσια αυτής της συνεννόησης η τ/κ πλευρά στέλνει ορισμένους ασθενείς στις ελεύθερες περιοχές. Επίσης, εξασφαλίζει φάρμακα που δεν βρίσκονται στα Κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές. Τέλος, όπως υπογραμμίζεται και σε νέα τοποθέτηση της τ/κ ομάδας της δικοινοτικής επιτροπής, με βάση την εποικοδομητική δικοινοτική συνεργασία, λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την απολύμανση της Πράσινης Γραμμής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την τ/κ Δεξιά, μεγάλες μερίδες της τ/κ κοινότητας τάσσονται υπέρ της εντατικοποίησης της συνεργασίας των δυο κοινοτήτων στον κοινό αγώνα κατά του νέου ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση