ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κύπρος - Πήραν 499 χιλιάδες σε δύο χρόνια με απάτη - Πώς τους ξεγέλασαν

Ο 55χρονος φέρεται να απέσπασε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που του έδωσαν για επένδυση στην εταιρεία τα 25 πρόσωπα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στη σύλληψη δύο προσώπων, άντρα ηλικίας 55 ετών και γυναίκα ηλικίας 39 ετών, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, σχεδίου προώθησης πυραμίδας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφίας, και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού και συγκεκριμένα το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, κατά τα έτη 2019 και 2021, ο 55χρονος ύποπτος, απέσπασε από 25 πρόσωπα, χρηματικό ποσό ύψους 499 χιλιάδων ευρώ συνολικά, αφού με ψευδείς παραστάσεις τους έπεισε να επενδύσουν υπό τη μορφή σχεδίου προώθησης πυραμίδας, χρηματικά ποσά σε εταιρεία που όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος διευθύνει και που ασχολείται με χρηματοοικονομικές επενδύσεις. Για την επένδυση των χρημάτων, ο 55χρονος και τα 25 πρόσωπα, είχαν συνάψει συμβόλαια, στα οποία παρουσιαζόταν η 39χρονη ύποπτη, ως εκπρόσωπος της εταιρείας.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Λεμεσού, οι 55χρονος και 39χρονη φαίνεται να μην σχετίζονται με την εταιρεία στην οποία τα 25 πρόσωπα πείστηκαν από τον 55χρονο να επενδύσουν. Ο 55χρονος φέρεται να απέσπασε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που του έδωσαν για επένδυση στην εταιρεία τα 25 πρόσωπα, ενώ μέρος των χρημάτων είχε σταλεί με εμβάσματα σε λογαριασμό της 39χρονης, από ορισμένα από τα 25 πρόσωπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση