ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συναντήθηκαν επιδημιολόγοι-Χατζηπαντέλα - Ποια μέτρα μπήκαν στο τραπέζι

Οι επισκέπτες σε νοσοκομεία και κλειστές δομές να επιδεικνύουν safepass ισχύος 24 ωρών, αντί 48 ωρών που ισχύει μέχρι στιγμής

ΚΥΠΕ

Για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της πανδημίας covid-19 το φθινόπωρο άρχισε να ετοιμάζεται το Υπ. Υγείας. Οι πτυχές της προετοιμασίας εξετάστηκαν σήμερα το απόγευμα σε συνάντηση του Υπ. Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή (ΣΕΕ), κατά την οποία διατυπώθηκε και εισήγηση για αυστηροποίηση των ελέγχων safepass για την είσοδο σε νοσοκομεία και κλειστές δομές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, η εισήγηση προβλέπει οι επισκέπτες σε νοσοκομεία και κλειστές δομές να επιδεικνύουν safepass ισχύος 24 ωρών, αντί 48 ωρών που ισχύει μέχρι στιγμής, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας, μετά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Επίσης, αναμένεται να λειτουργήσουν σημεία δειγματοληψίας του Υπουργείου στα νοσοκομεία, για εξυπηρέτηση ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων των νοσηλευτηρίων.

Επίσης, όπως αναφέρει το Υπουργείο, από την αξιολόγηση των δεδομένων που προκύπτουν μέχρι στιγμής από τις επιμολύνσεις και τις νοσηλείες στα νοσηλευτήρια, αποφασίστηκε όπως ενισχυθεί και εντατικοποιηθεί περαιτέρω η ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας και διενέργειας τεστ αυτοδιάγνωσης πριν και μετά από επισκέψεις σε χώρους συγχρωτισμού.

Θα εντατικοποιηθεί, ακόμα, η ενημέρωση προσωπικών ιατρών και ασθενών για τη χορήγηση αντιϊικών φαρμάκων και εμβολιασμού ατόμων που εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι δικαιούχοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση