ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

AP για Κύπρο: Στην μάχη κατά του ιού οι πολιτικοί άκουσαν τους ειδικούς

Άρθρο του Associated Press που δημοσιεύτηκε και στους New York Times μιλά για την επιτυχημένη διαχείριση της Κύπρου

ΠΗΓΗ: AP

Η επιτυχημένη στρατηγική της Κύπρου στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού αναλύεται σε άρθρο του Associated Press. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το άρθρο η Κύπρος κατάφερε να διαχειριστεί την πανδημία του κορωνοϊού έχοντας ένα πολύ χαμηλό ποσοστό θανάτων κατά αναλογία πληθυσμού, αφού η Κυβέρνηση ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και προχώρησε άμεσα με την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων.

Αναφορά γίνεται επίσης στις δηλώσεις του Προέδρου ο οποίος επισήμανε ότι η καμπύλη των μολύνσεων ισοπεδώνεται μόλις 7 εβδομάδες από τον εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος με την κυβέρνηση να συζητά σχέδια για την άρση κάποιων μέτρων. Η Κύπρος με πληθυσμό 880 χιλιάδων έχει αναφέρει 13 θανάτους από τον ιό, περίπου 1,5 σε 100 χιλιάδες, και 790 κρούσματα, προσθέτει το άρθρο. Διευκρινίζει επίσης ότι σε αυτά τα νούμερα δεν συμπεριλαμβάνονται τα κρούσματα των κατεχομένων. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι, η επιστημονική ομάδα συμβούλευε την Κυβέρνηση λεπτό προς λεπτό διαδραματίζοντας καθοριστικό ρολό στον τρόπο λήψης αποφάσεων. «Με άλλα λόγια ακούσαμε τους εδικούς από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε ο κύριος Αναστασιάδης

Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του Δρ. Λεόντιου Κωστρίκκη ο οποίος είπε ότι οι πολιτικοί πραγματικά άκουσαν τους επιστήμονες για αυτό υπήρξε και σωστή στρατηγική. Ο κύριος Κωστρίκκης είπε, «Ο κόσμος φοβήθηκε και ένιωσε πολύ πιο άνετα που την κατάσταση την χειρίστηκαν επιστήμονες και όχι πολιτικοί ». Σχετικά με την πορεία της επιδημίας τόνισε ότι θα χρειαστούν ακόμα περίπου 10 μέρες ώστε να μην υπάρχουν νέα κρούσματα και να αρχίσει σταδιακά η άρση των μέτρων.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε στην πρόκληση προσφέροντας φροντίδα στους ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία έστω και αν υπήρξαν αλλαγές του συστήματος πριν από περίπου ένα χρόνο. Τονίζεται ότι σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας αναλογεί και στους πολίτες που τήρησαν πιστά τα μέτρα της Κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: AP

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση