ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ΕΚΥΣΥ έθεσε στη Διεύθυνση του ΟΑΥ το κόστος αγοράς φαρμάκων

Τι ανέφερε η ΕΚΥΣΥ σχετικά με το θέμα

ΚΥΠΕ

Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΑΥ Θωμά Αντωνίου και τον Αν. Γενικό Διευθυντή Άθω Τσινωντίδη, στις 7 Ιουλίου στην παρουσία της Αναπληρωτού ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλας Χαραλάμπους, κατά την οποία, τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την εφαρμογή του ΓεΣΥ σε ότι αφορά κυρίως το κόστος αγοράς φαρμάκων.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΥΣΥ, ΠΕΟ και ΕΚΥΣΥ έθεσαν στους επικεφαλής του ΟΑΥ το πρόβλημα που δημιουργείται με το ψηλό κόστος που αναγκάζονται να καταβάλουν συνταξιούχοι και ιδιαίτερα χαμηλοσυνταξιούχοι για φάρμακα απαραίτητα για την υγεία τους και δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ, όπως είναι τα αντιγριπικά, τα σιρόπια για τον βήχα, τα παυσίπονα, οι φαρμακευτικές κρέμες, οι βιταμίνες κτλ.

Η ΕΚΥΣΥ προσθέτει ότι στη συνάντηση τέθηκε επίσης και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τελευταία όπου για συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, με βάση τα πρωτόκολλα του Οργανισμού, παλιοί ασθενείς τα δικαιούνται μέσω του ΓεΣΥ με συμπληρωμή 1 ευρώ, ενώ νέοι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να τα αγοράζουν στην τιμή των 90 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση