ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καλύτερη συμφωνία με τον ΟΑΥ ζητούν οι Οδοντίατροι

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία της Επι. Υγείας εκκρεμεί το θέμα του ποσού αποζημίωσης για τον καθαρισμό δοντιών, τη μοναδική οδοντιατρική υπηρεσία που θα καλύπτει το ΓεΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εν αναμονή της πιθανής εισδοχής των οδοντιάτρων στο Γενικό Σύστημα Υγείας, που είναι η 19η Οκτωβρίου του 2020, Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος και Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συναντήθηκαν σήμερα, με σκοπό τη διερεύνηση μιας καλύτερης συμφωνίας μεταξύ Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και Οδοντιάτρων.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα στη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας εκκρεμεί το θέμα του ποσού αποζημίωσης για τον καθαρισμό δοντιών, τη μοναδική οδοντιατρική υπηρεσία που θα καλύπτει το ΓεΣΥ, μια φορά το χρόνο.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, Βρασίδας Φιλιππίδης, είπε πως κατά τις συναντήσεις που είχαν οι Οδοντίατροι με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας έγινε μια πρόταση, την οποία οι ίδιοι δεν βρίσκουν «ιδιαίτερα δελεαστική», για να προσθέσει πως ζήτησαν συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, ώστε να διερευνήσουν μαζί κατά πόσο υπάρχει έδαφος, ούτως ώστε μαζί με τον ΟΑΥ να συγκλίνουν σε μια καλύτερη συμφωνία και για τα δύο μέρη.

Όπως ανέφερε η Επιτροπή Υγείας αποφάσισε ότι θα στείλει επιστολή προς τον ΟΑΥ, ενώ από την πλευρά των οδοντιάτρων εκφράζεται η ετοιμότητα να συναντηθούν εκ νέου με τον Οργανισμό, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ανέφερε πως η μία και μόνο οδοντιατρική φροντίδα, που προσφέρεται μέσω του ΓεΣΥ, πρέπει να είναι επιπέδου και να εξασφαλίζει για όλους τους πολίτες ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση, όταν οριστικοποιηθεί, θα αφορά όλο τον πληθυσμό και περιορισμένη στην πράξη του καθαρισμού και όχι άλλες ενέργειες, όπως σφραγίσματα.

Ο κ. Φιλιππίδης είπε πως το κονδύλι του ΟΑΥ είναι περιορισμένο και από τον σφαιρικό προϋπολογισμό που προβλέπεται για το ΓεΣΥ, αλλά και από τις μειωμένες εισφορές του ΓεΣΥ, που λαμβάνει αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, σημείωσε ότι οι Οδοντίατροι είναι έτοιμοι να ξανασυζητήσουν, για να προσθέσει ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχει η αντίστοιχη οικονομική ευχέρεια, θα πρέπει να μελετήσουν αν πρέπει η εισδοχή τους να γίνει πιο αργά και όταν θα υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι, για να μπορούν να προσφέρουν κάτι πιο ποιοτικό.

Σημειώνεται ότι η μέση αμοιβή ενός καθαρισμού είναι μεταξύ 50 και 60 ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι στο ΓεΣΥ θα πληρώνουν χαμηλότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση