ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Kλειστό παραμένει το νοσοκομείου Πάφου

Μετά και τα 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

ΚΥΠΕ

Κλειστό παραμένει και σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ενώ η απολύμανση των χώρων του συνεχίζεται, μετά και την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ότι 11 πρόσωπα αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού. Όλοι τους είχαν επαφή με τον 65χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Πάφου και είχε επιβεβαιωθεί ως θετικός στον κορωνοϊό, τις προηγούμενες μέρες.

Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου συνεχίζουν τη λειτουργία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 11 κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι οκτώ νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μία γιατρός της ΜΕΘ, ένας ασθενής που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ εκεί όπου νοσηλευόταν και ο 65χρονος που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό , και μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας. Πενήντα νέα δείγματα που θα ληφθούν σήμερα αφορούν προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου αλλά και όλων των ασθενών της Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Εξάλλου σύμφωνα με τα μέτρα που έλαβε εκ νέου ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας , το προσωπικό, που μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ότι έχει έλθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τέθηκε σε υποχρεωτική απομόνωση με οδηγίες αυτό-παρακολούθησης της υγείας του, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση όλων των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Επίσης οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τέθηκαν σε απομόνωση και η κλινική τους εικόνα αξιολογείται συνεχώς.

Ακόμη λήφθηκε απόφαση για οποιοσδήποτε ασθενή, που δεν έχει ήδη εισέλθει στο Νοσοκομείο, και που χρίζει άμεσης θεραπείας θα παραπέμπεται στον ιδιωτικό τομέα, με το Υπουργείο Υγείας να έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  |  Πάφος  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση