ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπουργείο Υγείας - Άλλα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα

Πέντε άτομα που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό

Newsroom K

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί εφτά νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 33.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

- Πέντε άτομα που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.
- Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εφτά κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων

Συνεχής ενημέρωση από την «Κ»:

22:09 Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα εξιτήρια των κρουσμάτων από το Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενδέχεται να καθυστερήσουν λόγω του ότι οι χώροι απομόνωσης στις Πλάτες δεν είναι ακόμη έτοιμοι ώστε να υποδεχτούν τα συγκεκριμένα άτομα.

22:05 - Εγκεκριμένοι οργανισμοί στο εξωτερικό για εργαστηριακή εξέταση για τον κορωνοϊό

21:25 - Δύο κρούσματα στις Βρετανικές Βάσεις

Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα που έφθασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κύπρο μέσω του αεροδρομίου Πάφου.

21:21 Το πιο πιθανόν την Δευτέρα 16/03 παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο Αμμοχώστου δύο επιβεβαιωμένα περιστατικά τα οποία έφτασαν από την Βρετανία. Ωστόσο, τα δύο άτομα δεν θα μεταβούν στο σπίτι τους, αλλά σε χώρους απομόνωσης στο Τρόοδος ή στην κατασκήνωση της ΔΕΟΚ, μέχρι να περάσουν οι 14 ημέρες του αυτοπεριορισμού τους. Η κατάστασή τους, όπως πληροφορείται η «Κ», είναι πολύ καλή, όπως και όλων των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Όσο για τον ηλικιωμένο Βρετανό, ο οποίος διαγνώστηκε με την νόσο COVID-19, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου υπάρχουν δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο άνδρας θεωρείται άτομο υψηλού κινδύνου, ωστόσο η κατάστασή του, μέχρι στιγμής δεν θεωρείται κρίσιμη.

21:02 - Απαγορεύεται η είσοδος στα κατεχόμενα από 71 χώρες

20:41 - Συνεχής επικοινωνία του Υπουργού Υγείας με επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

20:07 - Υπουργός Υγείας: Θα έχουμε και άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα

20:05 - Γονείς – Επιδόματα: Θα δοθούν στο τέλος της άδειας

19:58 - Υπουργός Υγείας: Οι προπονήσεις των ομάδων μπορούν να γίνουν σε ανοιχτούς χώρους

19:50 - Ζέτα Αιμιλιανίδου: Αύριο οι αιτήσεις για το Σχέδιο Αναστολής Εργασιών

19:46 - Υπ. Eργασίας: Για το σχέδιο αναστολής εργασιών οι επιχειρήσεις από αύριο να υποβάλλουν αίτηση με μια επιστολή. Μια ad hoc επιτροπή θα εξετάζει τα δεδομένα

19:40 - ΥΠΟΙΚ: Η μείωση του ΦΠΑ γίνεται άμεσα.

19:37 - Υπ. Υγείας: Όλα τα μέτρα που πήραμε μέχρι στιγμής ήταν πάντα πιο αυστηρά από αυτά που προνοούσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

19:30 - Το σωστό είναι να μην έρθουν φοιτητές στην Κύπρο τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών

19:18 - Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημοσιογραφική διάσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου οι αρμόδιοι Υπουργοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των ΜΜΕ που μεταδίδεται ζωντανά από το κρατικό κανάλι. Από τις 7.30μμ οι συμπολίτες μας θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις ή να ζητούν διευκρινίσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας της Κυπριακής Κυβέρνησης στο Facebook.

19:35 - «Προς την σωστή κατεύθυνση τα μέτρα»

19:21 - Υπ. Μεταφορών: Με το μισό της χωρητικότητάς οι επιβατικές μεταφορές λόγω COVID-19

18:58 - Ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας»

Δύο τ/κ που φέρουν τον νέο ιό έφτασαν στο νησί στις 4 Μαρτίου στις 15:35 με πτήση αριθμό W94461 Luton σε Αεροδρόμιο Λάρνακας. Το «υπουργείο υγείας» καλεί όλους τους επιβάτες της πτήσης, που πέρασαν στα Κατεχόμενα να επικοινωνήσουν άμεσα με τις «αρχές». Ας σημειωθεί ότι στο ίδιο ανακοινωθέν γίνεται αναφορά και σε μια αλλαγή πτήση, με ημερομηνία 3 Μαρτίου.

18:46 

18:47 - Προς Τρόοδος και Πλάτρες οι χώροι καραντίνας όσων φθάνουν στην Κύπρο

18:36 - Ούτε οι καθηγητές θα πάνε σχολείο

18:29 - Έβαλε βαθιά το χέρι το ΥΠΟΙΚ για κορωνοϊό

18:07 - Διεκρίνηση υπουργού Υγείας

18:03 - Επίδομα 750 ευρώ σε φοιτητές του εξωτερικού

17:53 - Προβληματισμός στα κατεχόμενα

Μεγάλος προβληματισμούς στην τ/κ κοινότητα για τα νέα μέτρα της Κυπριακής κυβέρνησης. Οι τ/κ προβληματίζονται για τις μεταβάσεις τους από και προς τις ελεύθερες περιοχές και κύριος την χρήση των αεροδρομίων της Δημοκρατίας. Αναζητούν πληροφορίες για τα όσα αναμένουν τους τ/κ που θα επιστρέψουν στην Κύπρο κατά την επόμενη περίοδο.

17:50 - Αναστολή καταβολής ΦΠΑ για δύο μήνες

17:43 - Οι πρώτες αντιδράσεις στα νέα μέτρα της κυβέρνησης

17:40 

17:30 - Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν λόγω κορωνοιού

17:19 - Δεν θα καταβληθεί η επιπρόσθετη εισφορά στο ΓεΣΥ

17:14 - Σχέδιο αναστολής εργασιών στις επιχειρήσεις

17:02 - Επίδομα ασθενείας περίπου 800 ευρώ σε εργαζομένους

16:43 - Με ειδική άδεια οι γονείς παιδιών μέχρι 15 ετών

16:39 Κατεχόμενα - Τατάρ: Υπό μελέτη μερική ή ολική απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις επόμενες ώρες. Ο Ακιντζί επιμένει για άμεση επιβολή καθεστώτος έκτακτου ανάγκης.

16:36 - Αρχιεπισκοπή: Αποχή τριών εβδομάδων από ακολουθίες και τη Θεία Κοινωνία

15:00 - Πρόεδρος: 700+100 εκατ. ευρώ για στήριξη οικονομίας και υγείας

A. Η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία των προσώπων που ανέφερα στο διάγγελμα μου θα επιτρέπεται μόνο σε όσους κατά την άφιξη τους προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση εξέτασης του κορονοϊού από πιστοποιημένα ιατρικά κέντρα από τη χώρα προέλευσης τους.  Όσοι εκπληρούν τις εν λόγω προϋποθέσεις, θα τίθενται υποχρεωτικά υπό περιορισμό (καραντίνα) για 14 μέρες, σε χώρους φιλοξενίας που θα καθορίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Θέλω να καταστήσω σαφές πως εις ουδένα θα επιτρέπεται η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία εάν δεν πληροί και δεν αποδέχεται τις ως άνω προϋποθέσεις. Όσον αφορά τους φοιτητές που θα επιλέξουν να παραμείνουν στους χώρους φοίτησης, θα τους παραχωρηθεί επίδομα ύψους 750 ευρώ.  Η παρούσα απόφαση τίθεται σε εφαρμογή από την 6η μετά μεσημβρινή της 16ης Μαρτίου, 2020 και θα ισχύει μέχρι την 30η Απριλίου του 2020.  Η πιο πάνω απόφαση ισχύει και δια όσους διέρχονται από τα σημεία διέλευσης μεταξύ ελευθέρων και κατεχομένων περιοχών, εκτός από καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους και μετά από έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών. 

Β. Έχει αποφασισθεί, σε πρώτη φάση, η διάθεση ποσού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για σκοπούς ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

Γ. Η αναστολή εργασιών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Δ. Αξιολογώντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, η Κυβέρνηση αποφάσισε την υιοθέτηση συνολικού έκτακτου Προγράμματος Στήριξης δημοσιονομικού περιεχομένου για τους εργαζόμενους, τις μικρομεσαίες και ευρύτερα τις κυπριακές επιχειρήσεις. Το «Πρόγραμμα Στήριξης» που έχει αποφασιστεί είναι συγκροτημένο και συγκεκριμένο, τόσο σε εύρος όσο και σε ύψος δαπανών, και αποτιμάται στα 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 3% του ΑΕΠ.  Θα πρέπει, και το νιώθω έντονα, για άλλη μια φορά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους για την συμβολή τους στο σχεδιασμό του Προγράμματος Στήριξης.

Ε. Όσον αφορά τον δημόσιο τομέα, εξουσιοδοτήθηκαν οι Υπουργοί για καταρτισμό σχεδίου λειτουργίας έκτακτης ανάγκης.

ΣΤ. Σε σχέση με τον εκκλησιασμό και τα μέτρα που η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει, ενημέρωσα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών, θα προβεί σε ανακοινώσεις το απόγευμα. Από πλευράς κυβέρνησης, έχω δώσει οδηγίες όπως η διυπουργική επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση, ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο θα είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για λήψη των όποιων αναγκαίων περαιτέρω αποφάσεων. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Όπως και κατά το διάγγελμα μου ανέφερα, τα όποια μέτρα δεν αρκούν από μόνα τους για διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των εξ αυτής επιπτώσεων. Απαιτείται, και θέλω για ακόμη μια φορά να το τονίσω, αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης από την κάθε μία και τον κάθε ένα ξεχωριστά για να αντιμετωπίσουμε την κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Βιώνουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θέλω να επαναλάβω όσα καταληκτικά είχα αναφέρει στο διάγγελμα μου της Παρασκευής: «Δεν έχω αμφιβολία πως με την αποφασιστικότητα του Κράτους και την κοινωνική ευαισθησία που ως λαός επανειλημμένα έχουμε επιδείξει σε κρίσιμες στιγμές θα πετύχουμε ώστε να ξεπεραστεί και αυτή η δοκιμασία».

Κωνσταντίνος Πετρίδης:

Μη καταβολή της πρόσθετης εισφοράς του ΓεΣΥ για 2 μήνες, δίχως να επηρεάζεται η λειτουργία της β φάσης εφαρμογής του.

Αναστολή ΦΠΑ για 2 μήνες σε επιχειρήσεις υπό προυποθέσεις, ενώ θα καταβάλλονται σταδιακά μέχρι και το Νοέμβριο.

Προσωρινά μειώνεται το ΦΠΑ από 19% σε 17% και από 9% σε 7%

15:23 - Εξόφληση λογαριασμών της ΑΗΚ μόνο ηλεκτρονικά.

15:05 - ΟΚΥπΥ: Κλείνει και ξεκινά απολύμανση το νοσοκομείο Πάφου

14:58 - Συνεδριάζει εκτάκτως το «υπουργικό συμβούλιο» στα Κατεχόμενα. Αναμένονται νέα μέτρα.

14:48 - Όπως πληροφορούμαστε, τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν και τα οποία θα αφορούν στη στήριξη της οικονομίας, αλλά και τα ενδεχόμενα άλλα μέτρα τα οποία θα παρθούν για την μη εξάπλωση του κορωνοιού, θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

14:31Έκκληση προσωπικού του ΓΝ Πάφου για άμεση λήψη δειγμάτων

13:55 - Ο κορωνοϊός «άδειασε» και τον Δημόσιο Κήπο της Λευκωσίας

13:40 - Θερμομετρούν άπαντες στο Προεδρικό

Όλοι όσοι εισέρχονται στο Προεδρικό, δημοσιογράφοι και όχι μόνο έχουν ελεγχθεί από ειδικούς που βρίσκονται εκεί σε ότι αφορά τη θερμοκρασία τους ενώ τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας. Με θερμόμετρο γίνεται ο έλεγχος ενώ με μία συσκευή ελέγχεται το όχημα του επισκέπτη.

13:08 - Δεν δέχθηκε επισκέψεις στην Εντατική ο ασθενής με κορωνοϊό στην Πάφο

12:56 - Διευκρινήσεις ΥΠΕΣ για οδοφράγματα

12:36 - Πολύ ήπια τα συμπτώματα των κρουσμάτων

12:02 - Τo προφίλ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο

11:09 - Ικανοποιημένος ο ΠΟΥ με τα μέτρα της Κυβέρνησης

Πήγες εκτός Κύπρου που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ενημέρωσαν την «Κ» για την ικανοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όσον αφορά τα μέχρι στιγμής μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση δεδομένων των σημερινών συνθηκών και στοιχείων.

10:54 - Ακυρώνονται πτήσεις προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

10:10 - Προς νέα σκληρά μέτρα η κυβέρνηση

Από τις 9.30 το πρωί, πραγματοποιείται προσύσκεψη στο Προεδρικό για τα μέτρα που θα ληφθούν προς αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μετά και το διάγγελμα που φέρεται πως δεν ικανοποίησε σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέα σκληρά μέτρα.

 

10:09 - Διευκρινιστικές οδηγίες για την είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία

09:42 - Μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αμμοχώστου 70χρονος ασθενής κορωνοϊού

09: 22 - Τέλος στα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία βάζει ο ΟΚΥπΥ

Δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), στη βάση των συμβουλών της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, αποφάσισε όπως από τώρα και μέχρι νεοτέρας απόφασης, απαγορεύονται επισκεπτήρια σε ασθενείς σε όλα τα νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα του δημόσιου τομέα.

Η πιο πάνω ενέργεια αποσκοπεί στην προστασία της υγείας όλων, ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, αλλά και όλων των επαγγελματιών υγείας και του προσωπικού των νοσηλευτηρίων.

09:14 - Κλειστά θα παραμείνουν τα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση