ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άλλα 6 κρούσματα σε 1441 εργαστηριακές διαγνώσεις - Ένας ακόμη νεκρός

Ο συνολικός αριθμός ανήλθε στα 790 κρούσματα - 78χρονος με βεβαρημένο ιστορικό και τελική αιτία θανάτου την νόσο COVID-19

Newsroom K

Άλλα 6 επιβεβαιωμένα περιστατικά σε 1441 εργαστηριακές διαγνώσεις ανακοίνωσε η επιδημιολογική ομάδα του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη (22/04). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 790. Επίσης ακόμη ένας ασθενής έχασε την ζωή του. Πρόκειται για 78χρονο με βεβαρημένο ιστορικό και τελική αιτία θανάτου την νόσο COVID-19.

Από τις 20 χιλιάδες, ολοκληρώθηκαν μέχρι σήμερα 11318 εξετάσεις. Ο συνολικός αριθμός ανήλθε στα 790. Σχηματίζεται μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική εικόνα και φαίνεται η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας. Όπως είπε ο κ. Κωστρίκης «καταθέσαμε διάφορες απόψεις για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο που μας επιτρέπει την μελέτη σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα.

Να σημειωθείς πως στα κατεχόμενα σήμερα δεν εντοπίστηκε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Οι εξελίξεις της ημέρας:

23:16 -

21:24 - Υποχρεωτική χρήση μασκών από την Παρασκευή στα κατεχόμενα

21:14 - Κινέζος Πρέσβης: Θαύμα αυτό που πέτυχε η Κύπρος στον έλεγχο της πανδημίας

20:09 - Ένα εξιτήριο δόθηκε από το Νοσοκομείο Αναφοράς

20:05 - Η συζήτηση για έναρξη της άρσης των μέτρων οφείλεται στις στερήσεις όλων, αναφέρει ο Υπ. Υγείας

Η συζήτηση για έναρξη της άρσης των μέτρων οφείλεται στις στερήσεις όλων, αναφέρει σε ανάρτηση του στους επίσημους λογαριασμούς του σε Twitter και Facebook, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

«Η συζήτηση για έναρξη της άρσης των μέτρων οφείλεται στις στερήσεις όλων, κυρίως στη δική σας προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε. #ΘαΤαΚαταφερουμε», γράφει στα κοινωνικά του δίκτυα, ο Υπουργός Υγείας .

19:36 - Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Νεπάλ είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

19:22 - Η κρίση ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της κοινωνίας

18:51 - Τα ελλείμματα ψηφιακής διακυβέρνησης ανέδειξε ο ιός

18:30 - Ολοκληρώθηκαν 2000 εξετάσεις εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο για κορωνοϊό

18:20 - Λεόντιος Κωστρίκης, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 6 από σύνολο 1,441 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:
• Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 705 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς κανένα θετικό περιστατικό,
• Από σύνολο 233 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 3 περιστατικά ήταν θετικά,
• Από σύνολο 126 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα,
• Από τα άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό της προηγούμενες μέρες δεν ολοκληρώθηκε καμία εργαστηριακή εξέταση,
• Από σύνολο 144 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 κρούσμα, και
• Από σύνολο 233 εργαστηριακών εξετάσεων εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για επαγγελματία υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ο ΟΚΥπΥ έχει ήδη ενημερωθεί και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με βάση το πρωτόκολλο.

Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 11,318 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 790 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Όπως είπαμε και χθες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών σχηματίζουν μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική εικόνα. Επιβεβαιώνουν την πολύ καλή πορεία, στην οποία βρισκόμαστε και δείχνουν την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που ακολουθούμε.

Ως επιστημονική ομάδα έχουμε ενημερώσει διεξοδικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας. Έχουμε καταθέσει διάφορες απόψεις για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Ασφαλώς, η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει, αλλά βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, που μας επιτρέπει να εισηγούμαστε στην πολιτική ηγεσία την επεξεργασία σχεδίου για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Όλα όμως θα πρέπει να γίνουν με προετοιμασία και μεθοδικότητα

Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ

Παγκόσμια ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 2,6 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι τις 180,000. Την ίδια ώρα 705,000 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Στην Κύπρο σας ανακοινώνουμε σήμερα ακόμα ένα θάνατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Πρόκειται για άντρα, 78 ετών, με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό. Η τελική αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 18, ενώ οι θάνατοι με τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19 είναι 13, εννέα άντρες και τέσσερις γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 15 άτομα, τρία εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Δόθηκε επίσης ένα εξιτήριο. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά εφτά ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και έξι στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα δύο ασθενείς στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και δύο στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σαν χώρα μπορέσαμε υπό δύσκολες συνθήκες να προσφέρουμε το καλύτερο σε όσους νόσησαν από τον ιό. Το Σύστημα Υγείας μπόρεσε να εντοπίσει, παρακολουθήσει και νοσηλεύσει εκεί όπου χρειαζόταν, όχι μόνο τα σοβαρά περιστατικά αλλά και τα ήπια. Αυτό ήταν και η καθοριστική μας διαφορά από άλλες χώρες. Αυτό που για άλλους είναι ακόμα και σήμερα στόχος, για μας ήταν επιτυχία από την αρχή. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος για τη συνέχεια.

Το χθεσινό παράδειγμα της Ελλάδας με τα 150 θετικά δείγματα σε δομή μεταναστών δείχνει το μέγεθος του προβλήματος όταν ο ιός αφεθεί να εξαπλωθεί ειδικά σε κλειστές κοινότητες.

Η δυνατότητα συνεχούς επιτήρησης του πληθυσμού, εντοπισμού των πιθανών εστιών, η ευρεία διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων, ειδικά σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες (επαγγελματίες υγείας, ηλικιωμένοι και κλειστές κοινότητες όπως είναι οι φυλακές και οι χώροι φιλοξενίας μεταναστών), η ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων και τέλος η θωράκιση, προστασία και βελτίωση του Συστήματος Υγείας είναι τα στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να πάμε με ασφάλεια μπροστά.

Απέναντι σε αυτή τη νόσο, όλοι οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι. Απαραίτητη προϋπόθεση, η συμβολή όλων μας. Να μην ξεχνάμε πως ό,τι έχουμε πετύχει είναι εύθραυστο. Για καιρό ακόμη δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε την παλιά μας ζωή. Στο τέλος όμως θα τα καταφέρουμε.

17:45 - Έλαβαν τα ειδικά επιδόματα 7,5χιλ δικαιούχοι με λάθος στοιχεία

17:40 - Κανένα κρούσμα κορωνοϊού σήμερα στα κατεχόμενα

Δεν υπήρξε διάγνωση οποιουδήποτε κρούσματος κορωνοϊού σήμερα στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του "υπουργείου υγείας".

Συνολικά έγιναν σήμερα 646 εξετάσεις. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα κατεχόμενα ανέρχεται στα 108 ενώ οι θάνατοι φθάνουν τους 4.

17:33 - Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης: Προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας

17:30 - Κολιού: Ο δείκτης μεταδοτικότητας Ρ0 είναι μεταβαλλόμενος

17:28 - Ποινή φυλάκισης σε 37χρονο για παραβίαση του διατάγματος κυκλοφορίας

17:19 - Διευκρινίσεις για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης για τη νόσο COVID-19 σε εργαζόμενους

16:51 - Πώς στήνεται η πρώτη φάση επιστροφής στην κανονικότητα

16:42 - Ακιντζί: Ικανοποιητικοί οι αριθμοί των κρουσμάτων

16:22 - Ικανοποίηση κοινωνικών εταίρων ύστερα από τηλεδιάσκεψη με Αιμιλιανίδου

16:06 - Τρεις οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό στη εντατική στη Λεμεσό

15:17 - Ο κορωνοϊός έβαλε σε «πρόγραμμα» τις αγορές Κυπρίων

15:13 - Για επανεκκίνηση της οικονομίας συζήτησαν εργοδοτικές οργανώσεις και ΥΠΟΙΚ

15:04 - Συνέρχεται τη Δευτέρα η επ. Περιβάλλοντος για τις οφειλές λατομείων

14:40 - Ζητεί συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η ΠΟΒΕΚ

14:32 - Έρευνα στα κατεχόμενα για χαμένα αναλώσιμα και ιατρικές προμήθειες

14:11 - Νέες πτήσεις σε Βρετανία και Ελλάδα για επαναπατρισμό Κύπριων

13:58 - Σεντώνας: Πρόταση επιδημιολόγων για την ά φάση χαλάρωσης μέτρων

12:13 - Χωρίς λήψη αποφάσεων η σύσκεψη στο Προεδρικό

11:40 - Σε δύο ζώνες θα επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία

11:31 - ΓΝ Λάρνακας: Συνολικά έξι ύποπτα κρούσματα

11:22 - ΓΝ Πάφου: Σε πλήρη επαναλειτουργία η Μονάδα Αιμοκάθαρσης

11:10 - Τα ταχυδρομικά γραφεία Αερολιμένα Λάρνακας και Γεροσκήπου θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. 

10:54 - Νοσοκομείο Αναφοράς: Συνολικά 16 ασθενείς με κορωνοϊό

09:36 - Παραλήφθηκε η 4η παρτίδα εξοπλισμού και αναλωσίμων από την Κίνα

09:08 - Υπ. Υγείας: Η υπεραγορά όπου εντοπίστηκε κρούσμα

08:31 - Τέσσερα ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται στο ΓΝ Πάφου

08:20 - Διάταγμα διακίνησης - Η πόλη με τις περισσότερες καταγγελίες

07:30 - Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας θα έχει στις 09:30 το πρωί σύσκεψη με την της Επιστημονικής Ομάδα του Υπουργείου Υγείας και των αρμοδίων Υπουργών για τον κορωνοϊό.

07:20 - Η κατάργηση των SMS θα φέρει ομαλότητα

07:00 - Η Κύπρος αναθεωρεί τους στόχους της

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X