ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νοσοκομείο Αναφοράς: Μόνο ένας ασθενής με ιστορικό εμβολιασμού

Πού βρίσκονται οι νοσηλείες

ΚΥΠΕ

Στο 65% μειώθηκε η πληρότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα τα νέα στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι πολύ ευχάριστα, αφού η πληρότητα του έχει μειωθεί στο 65%. Σήμερα νοσηλεύονται 49 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση».

Η κα. Χατζηγιάννη εξέφρασε «χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι 11 ασθενείς λαμβάνουν σήμερα εξιτήριο και θα επιστρέψουν στο σπίτι τους. Σήμερα το πρωί έγιναν 4 εισαγωγές, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που νοσηλεύονται μέχρι τη 1 το μεσημέρι, να μειωθούν στους 42».

Πρόσθεσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι τα 60 έτη. «Η νεότερη σε ηλικία ασθενής είναι 31 ετών και ο γηραιότερος 91, ο οποίος δεν έχει προλάβει να εμβολιαστεί», είπε και πρόσθεσε ότι «μόνο τέσσερις ασθενείς είναι άνω των 80 ετών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «από τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Αναφοράς μόνο ένας ασθενής έχει ιστορικό εμβολιασμού, ο οποίος δυστυχώς νόσησε πολύ γρήγορα μετά τον εμβολιασμό του και δεν πρόλαβε να δημιουργήσει αντισώματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση