ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποιο είναι το ποσοστό κρουσμάτων που έχει εμβολιαστεί

Η πλειοψηφία των θετικών περιστατικών (πέραν του 91%) είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, αναφέρει το Υπ. Υγείας

Του Μάριου Χριστοφή

Τις τελευταίες δύο βδομάδες καταγράφεται νέα έξαρση στον αριθμό των κρουσμάτων στην κοινότητα, με το Υπουργικό Συμβούλιο να ανακοινώνει την Τετάρτη, μια σειρά από μέτρα σε χώρους συγχρωτισμού και σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπου υπάρχει αυξημένη μεταδικότητα του ιού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας, η πλειοψηφία των θετικών περιστατικών (πέραν του 91%) είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία από τα νοσηλευτήρια δημιουργούν προβληματισμό, αφού τα 9 στα 10 άτομα που εκδηλώνουν σοβαρή συμπτωματολογία και νοσηλεύονται δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε δηλώσεις της στην «Κ» η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας κ. Μαργαρίτα Κυριάκου ανέφερε πως περίπου 4% των κρουσμάτων της τελευταίας βδομάδας ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα ενώ περίπου 4,2% εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση.

Σημειώνεται ότι τα πιο πάνω στοιχεία είναι ανάλυση πιο χαμηλού αριθμού των περιστατικών που ιχνηλατήθηκαν μέχρι στιγμής.

Ανέβασε ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον στη διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί περίπου 49,500 ραντεβού και θα διεκπεραιωθούν τις επόμενες βδομάδες.

Όπως ανέφερε η κ. Μαργαρίτα Κυριάκου στην «Κ», τις τελευταίες 3-4 μέρες υπάρχει μια σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό. «Εκεί που έκλειναν περίπου 1000-1200 ραντεβού μέσο όρο την ημέρα, τώρα είναι πάνω από 3,000», είπε η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Μέχρι και τις 6 Ιουλίου έχει λάβει την 1η δόση του εμβολίου το 65,6% του πληθυσμού, ενώ το 53,9% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα. Η Πύλη Εμβολιασμού παραμένει στη διάθεση όλων των πολιτών ηλικίας 16 ετών και άνω και προτρέπονται οι πολίτες να προχωρήσουν σε διευθέτηση του εμβολιασμού τους, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους και συμβάλλοντας στη συλλογική προσπάθεια για προστασία της Δημόσιας Υγείας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μάριου Χριστοφή

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση