ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς δηλώνονται πλέον οι επαφές κρουσμάτων

Τί ανέφερε στην «Κ» ο Υπεύθυνος της Ομάδας Ιχνηλάτησης επαφών Βαλεντίνος Σιλβέστρος

Του Μάριου Χριστοφή

Νέο τρόπο δήλωσης επαφών από τα άτομα που εντοπίζονται θετικά στον ιό εγκαθίδρυσε το τμήμα Ιχνηλάτησης.

Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο Υπεύθυνος της Ομάδας Ιχνηλάτησης επαφών Βαλεντίνος Σιλβέστρος ανέφερε πως εντάχθηκε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία το άτομο που είναι θετικό στον κορωνοϊό μπορεί να δηλώσει τα στοιχεία του και τις επαφές του, χωρίς να μεσολαβεί το τμήμα Ιχνηλάτησης.

Συνεχίζοντας, είπε μόλις δηλωθούν οι επαφές, στέλνονται αυτόματα στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας για προγραμματισμό των τεστ.

Όπως εξήγησε ο κ. Σιλβέστρος το εργαστήριο που κατέχει τα στοιχεία του κρούσματος, τα στέλνει στην ομάδα Ιχνηλάτησης η οποία με τη σειρά της στέλνει μήνυμα στο κινητό του με ένα κωδικό για να συνδεθεί στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Ο Υπεύθυνος της Ομάδας Ιχνηλάτησης διευκρίνισε πως για κάθε περίπτωση ο κωδικός είναι διαφορετικός.

Ο νέος αυτός τρόπος έχει σαν αποτέλεσμα να δηλωθούν γρήγορα οι επαφές των περιστατικών, αφού σύμφωνα με τον κ. Σιλβέστρο σε περίπτωση που εντοπιστούν 1000 κρούσματα να μη υπάρχει καθυστέρηση στην επικοινωνία των ατόμων που δηλώθηκαν ως επαφές.

Περίπου το 60% των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό άρχισε να το εφαρμόζει, επεσήμανε ο Υπεύθυνος της Ομάδας Ιχνηλάτησης, αναφέροντας πως οι περισσότεροι είναι νεαροί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μάριου Χριστοφή

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση