ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:25
 

«Η εκκλησία ενδιαφέρεται και για τους άσημους και τους διάσημους»

«Μερικοί θέλουν την εκκλησία να περιορίζεται μόνο στο Κύριε Ελέησον», σημείωσε ο Μακαριότατος

Newsroom K

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' σε σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού Jho Taek Low και την επέμβαση του για την έκδοση του «χρυσού» του διαβατηρίου. Ανέφερε ότι η εκκλησία θα συνεχίσει να δουλεύει σε όλα τα επίπεδα και τομείς ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά «όποιου δεν του αρέσει ας πέσει χώρκα του»

«Η Εκκλησία της Κύπρου θα είναι και θρησκευτικός οργανισμός και φιλανθρωπικός οργανισμός και πολιτιστικός και εθνικός και θα δουλεύει σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, όπως είπα. Κι όποιου δεν αρέσει μπορεί να πέσει χώρκα του»

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται είπε, "Μερικοί θέλουν την εκκλησία να περιορίζεται μόνο στο Κύριε Ελέησον και τις θείες λειτουργίες και πέραν τούτου τίποτα".

«Αυτή είναι η αποστολή της Εκκλησίας της Κύπρου και αυτή η αποστολή θα συνεχισθεί. Δεν μπορεί η εκκλησία να μην ενδιαφέρεται για το ποίμνιο της. Και θα ενδιαφέρεται πάντα και για τους φτωχούς και για τους πεινασμένους και για τους αρρώστους και για τους μικρούς και για τους μεγάλους και για τους άσημους και τους διάσημους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ!
Το κεφάλι της εκκλησίας είναι πανάρχαιο. Το μισό κεφάλι της (η Παλαιά Διαθήκη) είναι παραγωγή της αρχαίας θρησκείας του Δαυίδ, του Σολωμού και του Μωυσή. Το άλλο μισό (η Νέα Διαθήκη) είναι παραγωγή των δήθεν «αγίων» αυτοκρατόρων της νεκρής, Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Είναι καιρός, λοιπόν, η Κυπριακή Εκκλησία να καταλάβει ότι δεν υπάρχει πια «ποίμνιο» υπό τη… θεοκρατική «σκέπη» της. Το «ποίμνιο» έχει μετατραπεί σε Κύπριους πολίτες, οι οποίοι υπόκεινται στο Κυπριακό Σύνταγμα, στη νομοθεσία του κράτους και στην εκάστοτε εκλεγείσα – δημοκρατικά και όχι… θεοκρατικά – Κυπριακή Κυβέρνηση. Ευχαριστώ. Α. Κ.

Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X