ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Ακιντζί ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Διεκδικεί δεύτερη θητεία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης την υποψηφιότητα του για τις επικείμενες «προεδρικές εκλογές».

Στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Ακιντζί, που πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενα Λευκωσία, έλαβαν μέρος μεγάλος αριθμός υποστηρικτών της προοπτικής της επίλυσης του Κυπριακού Προβλήματος.

Ο κ. Ακιντζί διεκδικεί εισιτήριο για δεύτερη πενταετία στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας, με μια προεκλογική εκστρατεία που θα έχει ως κεντρικό σύνθημα την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητα.

Λύση και αλληλοσεβασμός με την Τουρκία

Λίγο πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας σε «εκλογικό» μανιφέστο που έδωσε στην δημοσιότητα το στρατόπεδο του κ. Ακιντζί επεσήμανε ότι η προοπτική της λύσης του Κυπριακού είναι μια αναγκαιότητα για όλους του κατοίκους της Κύπρου.

Παράλληλα, ο κ. Ακιντζί υπογράμμισε ότι στην νέα περίοδο υπάρχει ανάγκη για να αναπτύξουν οι τ/κ σχέσεις με την Τουρκία, οι οποίες θα στηρίζονται στην φιλία και στον σεβασμό των θέσεων και των δυο πλευρών.

Οι αντίπαλοι του κ. Ακιντζί

Πριν από τον κ. Ακιντζί, στο στρατόπεδο του «ναι» υποψηφιότητα για την τ/κ ηγεσία είχε ανακοινώσει ο ηγέτης της τ/κ κεντροαριστεράς, Τουφάν Έρχιουρμαν.

Στο δε στρατόπεδο της τ/κ Δεξιάς υποψηφιότητες έχουν θέσει ο «Πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «ΥΠΕΞ», Κουντρέτ Όζερσαϊ και ο ηγέτης του Κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρίκλι.

Η πρώην πρόεδρος της «βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι μελετά το ενδεχόμενο της ανεξάρτητης υποψηφιότητας.

Ο Σερντάρ Ντεκτάς ξεκαθάρισε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν θα λάβει μέρος στην αναμέτρηση του Απριλίου.

Στις «προεδρικές» αναμένεται να υπάρξουν και άλλες ανεξάρτητες «υποψηφιότητες», όπως συνέβη και στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ