ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Oι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου στηρίζουν το πρόγραμμα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Το πρόγραμμα Δημόκριτος περιλαμβάνει διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενημερωτικές διαλέξεις και εκπαιδευτικό διαγωνισμό

Δελτίο Τύπου

Με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών για αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών, οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου στηρίζουν τον Οργανισμό Reaction ο οποίος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (Πολιτική Άμυνα, Αστυνομία Κύπρου, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Υπηρεσία Ασθενοφόρων και Τμήμα Δασών), προχώρησε στη δημιουργία του προγράμματος ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις τρεις Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου GC School of Careers.

Στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή κουλτούρας ασφάλειας τόσο στα παιδιά όσο και στον ευρύτερο πληθυσμό καθώς οι φυσικές καταστροφές είναι μέρος της ζωής μας και οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να διαχειριστούμε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Δυστυχώς, μια φυσική καταστροφή δεν δίδει προειδοποίηση ή χρόνο προετοιμασίας.

Ο Λίνος Ερμογενίδης, Διευθυντής Μάρκετινγκ των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου, δήλωσε: «το οικονομικό κόστος των φαινομένων υπολογίζεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και, από αυτό, το ένα δεύτερο έχει αποζημιωθεί από ασφαλιστικές εταιρείες. Οι πληρωμές από τον ασφαλιστικό κλάδο συνέβαλαν στην ώθηση της οικονομίας και του επιχειρείν μετά από τις καταστροφές διευκολύνοντας στην όσο το δυνατό πιο ομαλή μετάβαση σε κανονικό ρυθμό λειτουργίας. Αν και ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών στην οικονομία είναι αυτός, η ευθύνη που έχουμε απέναντι στο συνάνθρωπό μας επιβάλλει και επιτάσσει να είμαστε κάτι πολύ περισσότερο.

Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου, με τη χορηγία αυτή, θέλουν να διαδώσουν το περιεχόμενο του προγράμματος Δημόκριτος στο πλαίσιο της ευθύνης που έχουν απέναντι στην κοινωνία. Να στείλουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.»
Το πρόγραμμα Δημόκριτος περιλαμβάνει διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενημερωτικές διαλέξεις, εκπαιδευτικό διαγωνισμό, εκδηλώσεις σε εμπορικά κέντρα και πολλές άλλες δράσεις.

Με το πέρας της παρουσίασης του προγράμματος, οι μαθητές του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου GC School of Careers παρακολούθησαν το 1ο Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαστήρι με τη συμμετοχή όλων των κρατικών υπηρεσιών που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Μεταξύ άλλων, οι μαθητές έμαθαν ότι ο αριθμός επειγόντων περιστατικών είναι το (1+1=2) 112.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση