ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οκτώ πρόσωπα πέρασαν από τα οδοφράγματα στις ελεύθερες περιοχές

Πρόκειται για έξι εργαζόμενους και δύο άτομα για λόγους θεραπείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μικρή ομάδα Τουρκοκυπρίων, που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές, πέρασε νωρίς το πρωί της Τρίτης από τα οδοφράγματα Αγίου Δομετίου, Περγάμου/Στροβιλιών, για να προσέλθει στην εργασία της μετά από σχεδόν 3 μήνες.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ πρόκειται για οκτώ άτομα μέχρι στιγμής τα οποία πέρασαν χωρίς κανένα πρόβλημα με τα οχήματά τους από το οδόφραγμα. Πρόκειται για έξι εργαζόμενους και δύο άτομα για λόγους θεραπείας. Οι Τ/κ εργαζόμενοι πέρασαν νωρίς το πρωί από τα σημεία ελέγχου μεταφέροντας στα οχήματα τους μαξιλάρια, μαγειρικά σκεύη και άλλα είδη προσωπικής φροντίδας, αφού δεν μπορούν να επιστρέψουν στα κατεχόμενα για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κάποιοι από αυτούς θα κοιμούνται στα οχήματα τους και άλλοι θα διαμένουν σε χώρους που τους εξασφάλισαν οι εργοδότες τους. Τα άτομα που πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές έχουν υπογράψει έντυπο της "κυβέρνησης" ότι σε περίπτωση επιστροφή τους στα κατεχόμενα θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Την Δευτέρα ο Κουντρέτ Οζερσάι είχε δηλώσει πως πρόκειται για ειδική διευθέτηση για μια μικρή ομάδα Τ/κ, περίπου 30 άτομα, στα οποία έγινε τεστ μοριακού ελέγχου, PCR, όπως έχει ζητηθεί από την ε/κ πλευρά.

Σημειώνεται ότι από την Δευτέρα, 8 Ιουνίου, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας επέτρεψε την σταδιακή διέλευση μέσω συγκεκριμένων οδοφραγμάτων με συγκεκριμένη διαδικασία, για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, στη βάση συναντίληψης του Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X